Linkuri accesibilitate

Traian Băsescu: „Sînt comandant de navă şi n-am ratat niciodată destinația. N-am s-o ratez nici cu Romania”


Primul discurs al preşedintelui României după începerea protestelor.


La doua saptamini de la inceperea protestelor, presedintele Romaniei a tinut un discurs in care a transmis trei mesaje clare: reformarea statului pe fondul crizei economice a produs nemultumiri in masa, exista insa un set de masuri care trebuie aplicate pentru a recapata increderea romanilor si partidele romanesti nu au vointa de a moderniza statatul si nici nu pot sa o faca devreme ce nu se pot moderniza pe ele.

„Nimeni să nu mizeze pe laşitatea mea, că nu voi spune ceea ce trebuie spus” – le-a transmis Traian Basescu politicienilor, mai cu seama celor din partidul sau, dar si celorlalti. Din punctul de vedere al presedintelui Romaniei „populatia şi-a facut datoria”, iar acum „este rindul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii” fiindca fara stabilitate tara nu are nici o sansa. Traian Basescu i-a avertizat astfel pe liderii Opozitiei ca in a doua parte a anului 2012 zona euro va intra in recesiune, ca investitorii straini nu mai sint interesati de Europa si ca Romania trebuie sa se descurce singura.

Acum tara este mult mai bine pregatita decit la debutul crizei acum doi ani si jumatate, iar derapajele pot avea loc doar din cauza politicienilor iresposabili, crede presedintele Basescu, referindu-se la reprezentantii Opozitiei care incurajeaza lumea sa iasa in strada. Indemnul sefului statului roman este: prudenta pentru politicieni si solidaritate pentru romani, fiindca “nu exista salvari individuale din criza”.

Traian Băsescu sustine că România poate trece cu bine de criza, fiindca guvernul stie ce are de facut si tara are resursele necesare, iar el ca presedinte al Romaniei nici nu se gindeste sa-si paraseasca postul: „sint comandant de nava, a spus Traian Băsescu, şi n-am ratat niciodată destinația. N-am s-o ratez nici cu România.”
XS
SM
MD
LG