Linkuri accesibilitate

„Protestăm pentru o conducere pe care o merită Moldova.”


De vorbă cu manifestanţii veniţi astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale să ceară demisia guvernului.


Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei, în frunte cu fostul preşedinte al PPCD, Iurie Roşca, protestează astăzi împotriva Alianţei pentru Integrare Europeană. La demonstraţii au ieşit şi cîteva mii de oameni, inclusiv din mai multe raioane ale ţării. Protestatarii au cerut demisia actualei guvernări.

„De cînd am fost mititei nu am văzut aşa bardak ca acum. Nu-i ordine nicăieri, nici pe la spitale, nici pe la magazine.”

Europa Liberă: Cine ar trebui să facă ordine?

„Da ce, noi? Cei de sus, care primesc bani mulţi.”

„Noi protestăm pentru o conducere care într-adevăr o merită Moldova şi promisiuni sunt foarte multe, fapte, din păcate, mai puţine.”

Europa Liberă: Dar ce garanţii sunt că dacă vin alţii la putere nu vor fi la fel ca şi precedenţii?

„Garanţie nu este însă noi nu o să căpătăm ceva mai bun, dacă nu o să încercăm, dacă nu o să ne zbatem pentru acest scop.”

„S-o acumulat o mafie la putere care fură numai proprietatea cetăţenilor şi altă nimic. E o corupţie şi o mafie în ţara asta.”

Europa Liberă: Dar cum se pot schimba lucrurile?

„Fix aşa trebuie de petrecut de la putere. Cum au veni aşa o să-i petrecem.”

Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi şi de intenţia Alianţei pentru Integrare Europeană de a organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei:

„Nu vreau referendum”

Europa Liberă: De ce?

„Pentru că vor cheltui o grămadă de bani, şi aşa suntem săraci.”

„Pentru ce bani cheltuiţi degeaba? 60 de milioane, vă închipuiţi? Oamenii şed pe stradă şi mor de foame, copii stau cu cerşitul, mai bine să dea la copil şi să-i facă un bine, decît referendumul acesta. Oricum au să piardă, a mai fost referendum şi au pierdut. Nici de data asta nu au să iasă oamenii.”

„Eu cred că nu se merită de schimbat Consituţia Republicii Moldova şi pentru a popune în fruntea ţării o persoană care vrea cu tot dinadinsul să devină preşedintele ţării, dar cred că trebuie să se gîndească în perspectivă pentru dezvoltarea Republicii Moldova, pentru acea integrare europeană la care tindem şi spre care dorim să ajungem.”

Organizatorii protestelor au declarat că vor manifesta paşnic până la finele lunii aprilie, atunci cînd AIE a anunţat că ar vrea să organizeze referendumul pentru modificarea Constituţiei.
Previous Next

XS
SM
MD
LG