Linkuri accesibilitate

Procuratura rusă a cerut maşina implicată în incidentul de la 1 ianuarie, cînd un pacificator rus a rănit mortal un cetățean moldovean la Vadul lui Vodă


Procuratura rusă, prin subdivizia din Breansk, a cerut maşina implicată în incidentul de la 1 ianuarie, cînd un pacificator rus a rănit mortal un cetățean moldovean la punctul de control de la Vadul lui Vodă. În schimb, procuratura a spus că va permite procurorilor moldoveni să-l ancheteze pe militarul rus şi să cerceteze arma cu care acesta a tras. Schimbul a fost respins categoric de procurorul general Valeriu Zubco şi de prim-viceprocurorul general, Andrei Pântea. Acesta din urmă a reamintit că incidentul a avut loc pe teritoriul Republicii Moldova ceea ce înseamnă că ancheta trebuie condusă de procuratura moldoveană. Dar a precizat că procurorii ruşi au fost invitaţi de la bun început să urmărească întreaga anchetă. Procurorii moldoveni au început să cerceteze şi incidentul de contrabandă de la un punct de granță cu România, soldat cu rănirea cetăţeanului moldovean care încerca să treacă frontiera.


Procuratura generală a făcut apel la decizia Judecătoriei Centru care în decembrie 2011 i-a achitat pe fostul ministru de interne, Gheorghe Papuc, şi pe fostul comisar general, Vladimir Botnari. Potrivit procuroruui general, Valeriu Zubco,decizia ar fi “ilegală”.
Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari au fostacuzaţie de neglijenţă în serviciu în timpul protestelor din 7 Aprilie 2009, procesul lor a începutu în iunie 2010 şi s-a încheiat un an şi jumătate mai târziu.
XS
SM
MD
LG