Linkuri accesibilitate

Barcelona în istorie


În Cupa Spaniei, multă lume a sperat că tiparul se va rupe dar tiparul a învins categoric.



Real și Barcelona au jucat la Madrid meciul pe caree l-au mai jucat de de atîtea ori în ultimții cîțiva ani. Un meci dinainte cunoscut nu poate fi interesant, oricît fotbal și orcîți fotbaliști de calitate s-ar afla în teren. Aseară, în Cupa Spaniei, multă lume a sperat că tiparul se va rupe, într-un fel sau altul, dar tiparul a învins categoric. Barcelona a cîștigat iar, a 9-a oară în ultimele 10 meciuri, scorul a mers, iar, după tiparul obișnuit, golurile au venit, iar, după tiparul obișnuit iar Messi a fost, iar, omul decisiv.

Ca și altădată, Real a început cu mult elan, sperînd, că în sfîrșit, a venit seara în care lanțul eșecurilor se va rupe. Real s-a așezat în profunzime, așteptînd șansa contrelor și calculul a dat rezultate rapid. La o plecare condusă de Benzema, o minge în adîncime a fost urmărită de Cristiano Ronaldo care i-a dezorientat pe Pique și Puyol, după care a înscris cu un șut în cross pe jos. Scenariul clasic a reapărut în următoarele cîteva minute și Barcelona a preluat controlul jocului. La pauză, Real conducea încă, după ce Iniesta și Busquets au lovit de două ori bara transversală cu lovituri de cap.

Însă, imediat după pauză, Barcelona a egalat pe un corner tratat neglijent de stoperii Realului și fructificat de o lovitură de cap din plonjon a lui Puyol, urcat în atac. Real a încercat să revină și Benzema a lovit, la rîndul lui, bara cu o lovitură de cap. Meciul părea să meargă spre un foarte atipic rezultat de egalitate dar Messi a apărut în joc și a schimbat tot. La un atac pozițional al Barcelonei, Messi a primit mingea central la 20 de metri de poartă și s-a oprit. A urmat o pauză de mișcare incredibilă. Nimeni nu l-a atacat, Messi a așteptat demarcările, după care a lobat o minge peste apărarea Realului. Lansat din spate, Abidal a preluat sigur, a intrat în careu și a împins mingea pe lîngă Casillas. Totul era jucat, așa cum scriu legile acestei confruntări în care Barcelona învinge în orice condiții. Returul se va juca la Barcelona dar legile rămîn în vigoare și e imposibil de crezut că Real mai are vreo șansă.

Supremația Barcelonei continuă și e confirmată regulat în meciurile cheie. Real aleargă fără șanse și e mereu undeva în spate, fără să își poată imputa ceva precis. Barcelona a atins nivelul de joc suprem pe care îl prind, o dată la o generație, echipele care stabilesc istoria fotbalului.
XS
SM
MD
LG