Linkuri accesibilitate

Freedom House: Moldova rămâne în grupul ţărilor parţial libere


Scorul Moldovei stagnează, dar este mai bun decât al Ucrainei şi Georgiei.



Organizaţia pentru apărarea democraţiei Freedom House, cu baza la New York, a publicat noul Index al libertăţii în lume pe 2012, bazat pe datele anului 2011.

Raportul arată că „Primăvara arabă” a inspirat multe alte mişcări de protest împotriva unor regimuri autoritare. Cu toate acestea, pentru al şaselea an consecutiv, scade numărul ţărilor libere, ţări ale căror cetăţeni se bucură de toate libertăţile politice şi civice.

Moldova rămâne în grupul ţărilor parţial libere, scorul său stagnează, dar este mai bun decât alte două foste republici sovietice, aflate în aceeaşi categorie, Ucraina şi Georgia.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG