Linkuri accesibilitate

În politica externă, prioritatea guvernului Moldovei rămâne finalizarea negocierilor cu UE privind liberalizarea regimului de vize


În politica externă, prioritatea guvernului Moldovei rămâne finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană privind liberalizarea regimului de vize. Va continua şi aplicarea planului de acţiune Republica Moldova - Uniunea Europeană privind crearea unei zone de liber schimb.

Într-o conferinţă de presă de bilanţ, premierul Vlad Filat a declarat că Moldova este una din cele trei ţări, alături de Georgia şi Turcia, cu cea mai mare creştere economică din Europa. În primele 9 luni ale anului 2011 creşterea a fost 6,7%.

Potrivit primului ministru, citat de Info-Prim Neo, creşterea economică nu este rezultatul creşterii consumului, ci în special al investiţiilor şi exporturilor. În primele 9 luni ale anului trecut, volumul exporturilor a crescut cu aproape 62 la sută. Uniunea Europeană a rămas principala piaţa de desfacere a exporturilor moldoveneşti , cu o cotă de 53,1%.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG