Linkuri accesibilitate

Viorel Hrebenciuc și Robert Negoiță, parlamentari social-democrați, sunt suspectați de implicare într-o schemă ilegală de finanțare a campaniei electorale


Procurorii anti-corupție din România investighează doi parlamentari din opoziție și un om de afaceri sub bănuiala că au spălat bani în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009. Procurorii au spus astăzi că Viorel Hrebenciuc și Robert Negoiță, parlamentari social-democrați, sunt suspectați de implicare într-o schemă ilegală de finanțare a campaniei electorale a partidului lor cu un milion de euro.
Omul de afaceri Sebastian Ghiță, cercetat în același caz, este bănuit că le-a promis celor doi politicieni milionul dacă va capăta în schimb dreptul de a-și numi apropiații în funcții cheie din Ministerul economiei și alte instituții.
Până la urmă s-au plătit doar 150.000 de euro, în baza unui contract fals, iar candidatul social-democrat la alegeri, Mircea Geoană, le-a pierdut în favoarea președintelui în exercițiu, Traian Băsescu.
XS
SM
MD
LG