Linkuri accesibilitate

O Românie cariată până în măduvă şi manipulabilă urmează să înlocuiască România reală (Adevărul)


O manipulare periculoasă practicată opoziţie (EvZ)



O Romanie paralela, cariata pana in maduva si manipulabila, urmeaza sa inlocuiasca integral Romania reala, a oamenilor normali si de bun simt, care inteleg sa munceasca pentru a se intretine si evita sa le produca neplaceri semenilor lor. Acesta ar fi straniul proiect pe care-l detecteaza George Radulescu, intr-un comentariu scris pentru Adevarul. Jurnalistul vede lucrand la monstruoasa opera in primul rand televiziunile din Romania, care inca din primele zile ale lui 2012 au aliniat stiri de genul: politist care si-a tras un glont in cap, dezaxat care-si ucide copilul si socrii, clanuri tiganesti se bat cu arme de foc si cu cutite s.a.m.d. “Contagiune in randurile meseriasilor din presa sau conspiratie la nivel inalt? Aproape ca inclin spre a doua varianta. Prea cu ravna sunt promovate antimodele pentru tineri – libidinosi cu bani multi si masini scumpe, fele de consumatie ajunse nevestele celor dintai si malaci fara creier prezentati drept sportive de performanta”, scrie George Radulescu si se intreaba oripilat: “Cum poti creste un copil teafar la minte in acest vacarm al nulitatilor”?

In editorialul ziarului Evenimentul zilei, Nicoleta Savin discuta despre o alta manipulare periculoasa: cea practicata de partidele de opozitie asupra alegatorilor, carora li s-a bagat in cap clipa de clipa si ceas de ceas ca taierile de salarii anuntate de presedintele Basescu in mai 2010 si operate de guvernul Emil Boc sunt ilegale, ca nimeni nu se poate atinge de drepturi deja castigate. Mai mult, arata jurnalista, partidele politice au oferit asistenta juridica gratuita celor care au vrut sa dea in judecata guvernul. Unii dintre reclamantii care au pierdut porcesele in tara au fost incurajati de alde Dan Voiculescu, de la Partidul Conservator, sa se adreseze Curtii Europene a Drepturilor Omului. CEDO a declarat insa perfect legale deciziile guvernului. “N-au cunoscut legea politicienii opozitiei, se intreba editorialista de la Evenimentul zilei. Ba da, dar au fost cinici”. In fond, scopul lor a fost aproape atins: dupa taierile de salarii din 2010, presedintele Basescu a pierdut 25% din 45%, iar guvernul democrat-liberal – zece procente.

Un alt editorial, semnat de Gabriel Bejan in Romania libera, sustine ca o treime din economia facuta la buget prin taierile de salarii s-a dus pe apa sambetei, risipita de institutiile de stat. Cel putin asa sustine un raport anual al Curtii de conturi.
XS
SM
MD
LG