Linkuri accesibilitate

Locuitorii satelor moldoveneşti din stânga Nistrului continuă protestele cerând eliminarea posturilor de control ale forţelor de menţinere a păcii


Circa 200 de locuitori din mai multe sate din raionul Dubăsari au protestat în apropierea postului de control nr. 9 de la Vadul lui Vodă, cerând să fie scoase toate bornele de la postul forţelor de menţinere a păcii. Iniţial, relatează corespondenta Europei Libere, sătenii erau pregătiţi să scoată singuri aceste blocuri de beton, dar la insistenţele reprezentantului guvernului au acceptat să aştepte până miercuri, când li s-a promis că bornele vor fi îndepărtate.

Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari a confirmat într-un interviu cu Europa Liberă că sătenii se vor conforma cerinţei guvernului şi vor aştepta până miercuri.

Pe de altă parte, Oxana Pisari, mama tânărului ucis pe 1 ianuarie la postul de control de la Vadul lui Vodă, a declarat Europei Libere că este indignată de faptul că nici până astăzi nu se ştie unde a dispărut militarul rus care l-a împuşcat pe fiul său Vadim.

Zeci de tineri au protestat, astăzi, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău. Potrivit Publika TV, manifestanţii au cerut lichidarea tuturor posturilor forţelor de menţinere a păcii din Zona de Securitate şi rechemarea ambasadorului rus, Valeri Kuzmin. După protestul din faţa ambasadei, grupul de tineri a mers să picheteze clădirea Guvernului.
XS
SM
MD
LG