Linkuri accesibilitate

Preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy speră ca noul acord european privind disciplina financiară să fie semnat până pe 1 martie


Preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy a declarat că speră ca noul acord european privind disciplina financiară să fie semnat până pe 1 martie. Vorbind la Berlin, la o conferinţă de presă alături de cancelara Angela Merkel, Sarkozy a cerut din nou adoptarea taxei pe tranzacţiile bursiere, afirmând că cei care au adus economia lumii în situaţia de criză în care se află trebuie să contribuie şi la eforturile de depăşire a crizei.

Sarkozy s-a declarat săptămâna trecută decis să introducă această taxă şi unilateral, dar Germania se opune, argumentând că nu va avea nici un efect dacă nu este adoptată cel puţin de toată ţările din zona euro.

Miercuri, la Berlin, este aşteptat premierului Italiei Mario Monti, care sprijină poziţia Germaniei în problema taxei pe tranzacţiile bursiere. Iar vineri, Sarkozy şi Merkel vor fi la Roma pentru a pregăti reuniunea la nivel înalt a ţărilor din zona euro, urmată de summitul Uniunii Europene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG