Linkuri accesibilitate

Locuitorii satelor din zona de securitate de pe Nistru cer expulzarea ambasadorului rus Valeri Kuzmin


Locuitorii satelor din zona de securitate de pe Nistru, relatează agenţia Info-Prim Neo, au cerut expulzarea din Republica Moldova a ambasadorului rus Valeri Kuzmin, acuzat de afirmaţii mincinoase. Kuzmin a declarat că tânărul din satul Pârâta, împuşcat mortal acum două zile lângă postul de control de la Vadul lui Vodă ar fi fost beat şi ar fi condus o maşină furată. Protestatarii au cerut şi ca soldatul rus care l-a ucis fă fie judecat în Republica Moldova. Localnicii au cerut din nou şi eliminarea posturilor de control ale trupelor pacificatoare.

Toate aceste cereri sunt incluse într-o rezoluţie adoptată astăzi şi care va fi înaintată Parlamentului, Guvernului, Procuraturii Generale, Comisiei Unificate de Control, Ministerului Afacerilor Interne şi Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău.

Protestele vor fi reluate miercuri când are loc şi înmormântarea tânărului.

Referitor la incidentul de la Vadul lui Vodă, premierul Vlad Filat a declarat că nici o circumstanţă nu justifică uciderea unui om.

Agenţia Info Prim îl citează pe premier cu afirmaţia: „Din informaţiile pe care le deţin, şi vreau să vă asigur că deţin informaţiile în cele mai mici detalii, nu au existat motive pentru ca să fie omorât un om”.

Potrivit premierului, guvernul cere o anchetă serioasă care să stabilească responsabilităţile: „Noi sperăm la o colaborare şi solicitările respective au fost făcute către partea rusă”, a mai spus Filat.
XS
SM
MD
LG