Linkuri accesibilitate

Minuni zburătoare



Homelife, ne spune casa de discuri Ninja Tunes de la Londra, nu e o entitate definitivă. În primul rînd pentru că sunetul acestei trupe e greu de prins într-o descriere.

E apoi greu de spus cu exactitate câți oameni fac parte din ea, ba mai mult, e chiar greu de spus din ce fel de trupă fac de fapt parte. Aproape fiecare piesă de pe albumul lansat de Homelife la Ninja Tunes – numit Flying Wonders – are un line-up diferit.

Mai puțin decit un colectiv coerent, Homelife e mai degraba un fel de… acvariu cu muzicieni al caror talent e pus la treabă şi condus de basistul Paddy Steer. Nucleul e alcătuit din Steer şi doi ghitarişti, Tony Burnside şi Simon King.

Tot materialul de pe disc a fost înregistrat în casa lui Steer din Manchester, cei 15 - 16 muzicieni contribuind la crearea albumului în grupuri mici din locații diferite, unii în Manchester, alții în Canada, alții de la Londra.

Daca vrem să ne facem o idee despre ce anume cânta oamenii aceştia, ar trebui poate să luam aminte la faptul că Paddy Steer se referă la punk ca poartă a sa de intrare în muzică, deşi e posibil ca asta să nu ne ajute la absolut nimic. Să ascultam Flying Wonders, piesa care deschide şi dă titlul acestui album al grupului Homelife.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:23 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG