Linkuri accesibilitate

Marian Lupu, liderul PD, a renunțat să mai candideze la funcția de președinte al R. Moldova


Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu a renunțat să mai candideze la președinția țării. Astăzi-dimineață, la o conferință de presă, Lupu a spus că retragerea sa are scopul de a menține unitatea Alianței pentru Integrare Europeană. Până ieri Lupu părea decis să candideze încă o dată la 15 ianuarie.
După eșecul candidaturii lui Lupu la 16 decembrie Partidul Liberal, în frunte cu Mihai Ghimpu, l-a încurajat să candideze, dar partidul Liberal-Democrat și-a exprimat rezerve prin vocea premierului Vlad Filat.
Lupu a spus la briefingul său de astăzi că ar dori ca pentru alegerile repetate să se găsească „un candidat de compromis”, fără să menționeze vreun nume.
„Fac acest pas pentru a explora noi posibilități... păstrând intactă AIE”, a spus Lupu.
Decizia lui Lupu a fost salutată de deputatul socialist Igor Dodon, care a spus că este gata să voteze un candidat „apartinic”. Liderul liberal Mihai Ghimpu s-a declarat surprins.
Potrivit Moldpres, un deputat comunist, Anatolie Zagorodnii, a spus în Parlament că anunțul lui Lupu nu este decât o nouă încercare a AIE de a tărăgăna alegerea șefului statului.
XS
SM
MD
LG