Linkuri accesibilitate

Să ne veselim pe cinste!!!


Toate sărbătorile astea din centrul capitalei reuşesc să ne unească, să ne facă mai apropiaţi şi mai solidari. După un chef în PMAN, simţi cu toată fiinţa că devii cu adevărat membrul unei ţări frumoase, un om liber, respectat şi cu viitorul în faţă.



Voi încerca măcar acum, de sărbători, să las spiritul critic la o parte şi să urmez sfatul unor ascultători optimişti. Voi încerca să fiu mai vesel, mai senin, mai încrezător în viitor, în şansele pe care mi le oferă ţara. Unde mai pui că o sumedenie de ştiri minunate parvin în aceste zile.

Bunăoară, cum să nu fii însufleţit de următoarea ştire, anume aceea că Ministerul Finanţelor va aloca un milion şi 248 mii lei pentru organizarea revelionului şi a manifestărilor cultural-artistice din Piaţa Marii Adunări Naţionale? Păi, numai vestea asta e în stare să te proiecteze pe culmile veseliei debordante.

Pe de o parte, guvernul are grijă de distracţia poporului, vrea să sărbătorim pe cinste şi ne creează condiţiile necesare. Pe de altă parte, vă imaginaţi ce bucurie e să întîmpini Anul Nou în centrul Chişinăului alături de mii de concetăţeni? Asta e cu totul altă mîncare de peşte decît să stai acasă în sînul familiei. Afară, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ascultînd şlagărele vedetelor recente şi felicitările conducătorilor, savurînd focurile de artificii, te simţi şi tu o părticică a unei societăţi unite, solidare, care ştie ce vrea.

Cu adevărat, e curată prostie să te refugiezi de sărbători în perimetrul familiei sau al rudelor. Mult mai fain e să participi la manifestările cultural-artistice din piaţă. Abia acolo te simţi om, te veseleşti împreună cu compatrioţii împreună cu care făureşti viitorul ţării.

Iar dacă îţi mai şi surîde norocul să dansezi alături de nişte tineri aghezmuiţi, care aruncă sticlele golite prin parc, bucuria e aproape mirifică. Într-adevăr, toate sărbătorile astea din centrul capitalei reuşesc să ne unească, să ne facă mai apropiaţi şi mai solidari. După un chef în PMAN, după o bere rece dată peste cap alături de alţi compatrioţi, după strigăte şi chiote asurzitoare, simţi cu toată fiinţa că nu mai eşti doar un apărător al fortăreţei familiale. Sărbătorind în piaţă, tu devii cu adevărat membrul unei ţări frumoase, un om liber, respectat şi cu viitorul în faţă.

Aşadar, să ne veselim, să venim în PMAN, să chiuim şi să bem pe săturate! E limpede că avem toate motivele s-o facem! Show-ul stă să înceapă şi are acoperire bănească!
XS
SM
MD
LG