Linkuri accesibilitate

„O fuziune între muzica ambient şi electronica dusă pînă la punctul în care aceste două genuri nu mai sunt recognoscibile ca atare.”


Lamb este numele unui duo din Manchester, Anglia. care cîntă muzică electronică.

O muzică influenţată de trip-hop şi drum’n’bass, cele două genuri efemere cu foarte mare succes în rîndul iubitorilor de artă underground din anii 90.

E vorba de Andy Barlow, producător şi sound designer, şi Lou Rhodes, cîntăreaţă şi compozitoare.

Muzica celor de la Lamb este una de nişă, cu un public dedicat, dar au avut şi un oarecare succes comercial, au străbătut adică în mainstream, acolo unde se vinde şi se cumpără muzică nu neapărat valoroasă din punct de vedere artistic.

Deşi au început să cînte la Manchester, citim în biografia lor, Lamb sunt cel mai adesea asociaţi cu sunetul trip-hop care a apărut la Bristol.

Descris de presa din Marea Britanie ca o variantă mai experimentală de breakbeat, trip-hop este o muzică cu influenţe soul, funk şi jazz, care provine din hip-hop.Dicţionarul Merriam-Webster susţine că termenul a fost folosit prima oară în 1989.

Encyclopedia Britannica Online spune că acest cuvînt a apărut prima oară în „Mixmag”, o revistă britanică specializată în muzica dance.

Trip-hop a fost descris drept „opţiunea alternativă a Europei în a doua jumătate a anilor 90”, şi „o fuziune între muzica ambient şi electronica dusă pînă la punctul în care aceste două genuri nu mai sunt recognoscibile ca atare.”

Însă principala caracteristică a muzicii trip-hop este faptul că e experimentală, şi prin asta a ajutat la găsirea drumului către sunetul de azi (dubstep şi bass) al muzicii din Marea Britanie, acolo unde se dă de fapt tonul, prin experiment, în cele mai noi forme muzicale moderne, de la The Beatles încoace.

Revenind la Lamb, ei au început să cînte în 1996, s-au despărţit în 2004, urmînd fiecare o carieră solo, şi s-au reunit în 2011. Ascultăm acum „Sacred” cu Hipoptimist, cunoscut şi sub numele de Andy Barlow.
XS
SM
MD
LG