Linkuri accesibilitate

A cincea încercare a fost un nou eşec (Ev. Zilei)


Romania - press newsstand, Mar2009
Romania - press newsstand, Mar2009

“Ce se întâmplă cu noi? Parca am luat-o razna." (Hotnews).


Evenimentul Zilei a actualizat in cursul dupa amiezii stirea despre alegerile de presedinte din Republica Moldova cu informatia ca a cincea incercare a fost un nou esec. La vot au participat 62 de parlamentari, insa cei trei recent plecati din Partidul Comunist nu l-au sustinut pe unicul candidat, democratul Marian Lupu. Urmatoarea incercare poate fi programata in decurs de 30 de zile.

Şi rezultatele oficiale ale alegerilor din Transnistria sunt transmise in ziarele de la Bucuresti, in speţă în Adevarul, care citeaza agentia Olivia Press. Potrivit comisiei centrale electorale de la Tiraspol, Igor Smirnov a pierdut, situandu-se al treilea, dupa Evgheni Sevciuk, 38,88%, si Anatoli Kaminski, 26,30%. Turul al doilea va avea loc duminica 25 decembrie.

În România, ştirea cea mai comentata este insa achitarea fostului premier Adrian Nastase in dosarul “Matusa Tamara”. Istoria o reaminteste Cristian Câmpeanu in România Libera: la sfarsitul anilor 90, sotia lui Adrian Nastase a depus la banca o suma de 400.000 de dolari cash, sustinând ca banii provin din valorificarea bunurilor mostenite de pe urma unei matusi. Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor s-a autosesizat, dar ulterior documentul a disparut fara urma. Procesul a parcurs multe etape, foarte sinuoase, pana la recenta achitare, care poate si ea suporta un recurs. Totusi presa considera deja ca semnalul este de abandon in lupta anticoruptie.

Dar cel mai trist pentru aceasta achitare ar trebui sa fie liderul social democrat Victor Ponta, scrie Mircea Marian pe pagina electronica a Evenimentului zilei, care preia acest comentariu de pe hydepark. Nimic nu-l mai poate opri pe fostul prim ministru si lider al PSD sa se bata pentru pozitia de premier dupa alegerile de anul viitor. El nu va uita declaratia lui Ponta, cum ca partidul nu-l va apara pe Nastase daca va primi o condamnare, se mai arata in acest articol.

In rest, atmosfera apasatoare, incat Stefan Vlaston se intreaba pe Hotnews, citam, “Ce se întâmplă cu noi? Parca am luat-o razna. In timp ce criza mondiala ameninta sa distruga bunastarea a zeci de natiuni, Romania se da in stamba de parca ar trai pe alta planeta.”
XS
SM
MD
LG