Linkuri accesibilitate

Informații contradictorii despre rezultatele alegerilor din Transnistria vorbesc despre un posibil al doilea tur de scrutin între cei doi contracandidați ai lui Igor Smirnov


Agențiile ruse de știri relatează că Igor Smirnov ar fi suferit primul eșec electoral în două decenii și a fost întrecut duminică de alți doi candidați la funcția de lider al regiunii transnistrene. Fostul speaker al Sovietului suprem de la Tiraspol, Evghenii Șevciuc și speaker-ul actual Anatoli Kaminski au declarat că se vor confrunta în turul doi peste două săptămâni. Șevciuc ar fi obținut ieri cele mai multe voturi, 39 la sută, urmat de Kaminski, favoritul Moscovei, cu aproape 28 la sută.
Potrivit celor doi, Igor Smirnov ar ocupa locul trei cu peste 25 la sută. Însă un sondaj de opinie la ieșirea de la secțiile de vot îl plasa aseară pe Smirnov pe primul loc, la mare distanță în față lui Șevciuc și cu favoritul Moscovei, Kaminski scos din competiție. Se așteaptă că autoritățile electorale de la Tiraspol vor anunța rezultatele în cursul zilei.
XS
SM
MD
LG