Linkuri accesibilitate

Protestatarii PCRM au cerut demisia actualei guvernări, benevol şi până la Anul Nou


V.Voronin: „Moldova să se reorienteze către uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan.
Partidul Comuniştilor a organizat în centrul Chişinăului o demonstraţie de protest împotriva actualei guvernări a Alianţei pentru Integrare Europeană. A fost de față şi colegul nostru Vasile Botnaru.


Europa Liberă: Ai asistat la demonstraţia de protest organizată de partidul comuniştilor. Cum s-a încheiat ?

Vasile Botnaru:
„S-a încheiat cu adoptarea unei rezoluţii care se vrea adoptată în numele unor reprezentanţi „plenipotenţiari” ai tuturor raioanelor din Republica Moldova, care au o singură revendicare: „Jos puterea actuală”. Benevol şi până la Anul Nou. Pe lângă condiţiile înaintate actualei puteri, mai figurează şi îndemnul adresat autorităţilor locale, în care comuniştii deţin majoritatea, să boicoteze deciziile administraţiei centrale care se par a fi anti-populare.”

Europa Liberă: A vorbit şi Vladimir Voronin la acest Congres Civic ?

Vasile Botnaru:
Da, Vladimir Voronin a ţinut un discurs în aparenţă mai puţin injectat cu tot felul de imperative şi semne de exclamare dar a fost pe aceeaşi undă, regretând căderea Uniunii Sovietice, schimbând macazul spre Răsărit dinspre Europa: Republica Moldova să se reorienteze către uniunea Rusia, Belarus, Kazahstan.

Europa Liberă: Dacă această rezoluţie ar fi adoptată, ar reprezenta realmente voinţa unei majorităţi a populaţiei din Moldova ?

Vasile Botnaru: Comuniştii pretind că exprimă starea de spirit prin această rezoluţie. Sigur că judecând după numărul contestabil de participanţi, aici va fi meciul, puterea o va ignora deşi comuniştii, pe ton ultimativ, cer ca alianţa de guvernare să respecte imediat şi în tocmai condiţiile din rezoluţie. În caz contrar, vor proceda la alte măsuri, fără să precizeze care vor fi acestea.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG