Linkuri accesibilitate

Organizatorii încearcă să acrediteze ideea că se face auzită vocea societăţii şi nu a Partidului Comuniştilor.

Partidul Comuniştilor organizează în centrul Chişinăului o demonstraţie de protest împotriva actualei guvernări a Alianţei pentru Integrare Europeană. Acolo se află şi colegul nostru Vasile Botnaru.

Europa Liberă: Câtă lume participă la demonstraţia de protest?

Vasile Botnaru: „Organizatorii care preferă mereu să exagereze, spun că este vorba de peste 100 de mii de persoane iar poliţia, acum când participanţii la marşul de protest au ocupat cam jumătate din Piaţa Marii Adunări Naţionale, spun că ar putea fi vorba de peste 30 de mii. Prin urmare estimările sunt total diferite dar oricum au reuşit să impresioneze capitala după ce au făcut un marş, au parcurs Chişinăul pe artera principală de la Academia de Ştiinţe până în PMAN unde s-au instalat şi desfăşoară de fapt întrunirea Congresului Civic - aşa se numeşte această întrunire de astăzi - şi lozinca zilei este „Jos Alianţa...”.

Europa Liberă: În afară de Partidul Comuniştilor, cine mai participă la această demonstraţie ?

Vasile Botnaru: „Deocamdată nu s-a alăturat nimeni, comuniştii încearcă totuşi să dea cuvântul - şi au început de la un primar din sud - să dea cuvântul reprezentanţilor societăţii civile astfel încât să depolitizeze la maxim, cred ei, ca să justifice denumirea de Congres Civic, încercând să acrediteze ideea că aici se face auzită vocea societăţii şi nu a Partidului Comuniştilor.
XS
SM
MD
LG