Linkuri accesibilitate

PSD: Un partid de cârtițe şi de reptile (Evenimentul Zilei)


Mai bine facem ţara cadou noului Imperiu Habsburgic decât s-o lăsăm la mila P&A (România Liberă)

„Nu stim astazi daca moneda euro a fost salvata sau daca i se pregatesc funeraliile, dar stim dincolo de orice indoiala (...) ca a lasa țara pe mana unor populisti iresponsabili ca Ponta si Antonescu (liderii opozitiei) ar fi sinucidere nationala. Asa ca mai bine facem ţara cadou noului Imperiu Habsburgic decât s-o lăsăm la mila P&A” – scrie astazi Cristian Campeanu în România Liberă. Presedintelui PSD Victor Ponta nu-I convine deloc ca Europa sta sa faca implozie. Asta il impiedica sa mai spuna ca e nu e criza si ca totul e doar din vina lui Traian Basescu. Dar infantilismul liderilor de opozitie trece in planul doi, Cristian Campeanu enumera cu ingrijorare cele trei scenarii proaste pentru finalul summitului crucial care continua astazi la Bruxelles: fie cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolae Sarkozy reusesc sa impuna regulile noii uniuni monetare, si atunci, citam, “vom avea un nou imperiu Habsburgic din care Romania va fi fericita sa faca parte confruntata cu intunericul de la Est”; fie Uniunea Europeana se rupe in doua sau chiar in trei, iar Romania care fatal la periferie; fie totul se termina intr-un haos general si Europa trebuie reconstruita din ruine, cu sau fara Romania - se mai spune in acest comentariu din Romania liberă.

Liderul PSD Victor Ponta este criticat la sange si in articolul lui Mircea Cartarescu din Evenimentul Zilei, si anume pentru afirmatia ca, daca ajunge la putere, ii va baga la inchisoare pe democrat-liberali, pentru ca asta stie sa faca (aluzie la meseria sa de procuror). “Brutalitatea aceastui baiat care semana candva (e drept, doar din profil) cu Titulescu, ar fi inspaimantatoare daca n-ar fi neroada", scrie Cartarescu. PSD-ul agita radicalismul etic numai inspre adversari, altminteri, adevaratul sef politic al lui Ponta, Ion Iliescu, tocmai le cere pesedistilor sa faca zid in jurul lui Adrian Nastase, fostul premier aflat in pericol de a fi condamnat pentru suspiciune de avere ilicita. „Un partid de cartite si de reptile, nenorocirea de azi si de maine a Romaniei”- ii defineste Mircea Cartarescu.

In asteptarea verdictului de dupa summitul European de la Bruxelles, România Liberă ii ia un interviu ministrului român al afacerilor europene, Leonard Orban. Oficialul confirma ca si-a propus o ridicare a gradului de absorbtie a banilor europeni de la 3,5% la 20% in 2012, cu o conditie foarte greu de indeplinit: banii sa fie cheltuiti cat mai repede in prima parte a anului, intrucat la final de 2012 vistieria europeana ar putea fi goala.
XS
SM
MD
LG