Linkuri accesibilitate

Adrian Severin și sindromul Mircea Geoană


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Un om compromis rușinos (pentru o sumă derizorie, și cu care nimeni nu vrea să aibă de a face) n-ar mai fi de nici un folos nici PSD-ului!



Adrian Severin trece de politician inteligent, cu papagal, dar care nu încetează să uimească prin numărul de gafe și de prostii făcute sau debitate. Un fel de brânză bună în burduf de maidanez. A luat-o și prin porumbii rasismului bătând câmpii despre alogenii care manipulează suferințele poporului, în cauză fiind presupsa ascendență tătărească a lui Traian Băsescu. I s-a atras atenția că discriminarea etnică nu stă bine unui european deștept ca el. A dat înapoi, invocând, șoltiâc, dreptul oricărui om, deci și al politicianului, de a spune și prostii. Abuzând de acest drept, și pradă lăcomiei, și-a aruncat în aer și reputația de băiat șmecher, pentru 12.000 de euro, sumă oferită de presupuși lobby-işti pentru un amendament la o lege. Faptul că amendamentul a fost depus de alt europarlamentar nu l-a împiedicat să trimită factura, pentru „servicii de consiliere”, ca și cum i s-ar fi datorat lui, semn că Adrian Severin este nu doar dispus să se vândă pentru un pumn de euro, practicând mita și traficul de influiență, dar este și puțin escroc.


Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:44 0:00
Link direct



Devenită publică, tărășenia s-a lăsat cu demisa a doi dintre comparșii de șpagă. Adrian Severin a rezistat. A fost silit să părăsească grupul parlamentarilor social-democrați, huduit de colegii europeni, nu înainte de a i se fi sigilat biroul și computerul. Trimis în ultimile bănci ale Parlamentului, răstignit între Gigi Becali și Vadim Tudor, după ce i s-a ridicat imunitatea, la presiunea socialiștilor europeni, Severin a fost silit să demisionze, chiar dacă formal, din PSD.

Sedus de șpagă și abandonat de tovarășii de drum autohtoni și europeni, Adrian Severin a irupt saptamâna trecută în actualitate cu o conferință pompos intitulată „Istoria şi mitologia excepţionalismului corupţiei româneşti”, manifestare înlesnită de Adrian Năstase, dar care a avut bunul simț să nu se afișeze alături de colegul de „capă și șpagă”. Teza lui Severin este că în România corupția este un mit exportat, preluat ca atare de Europa și utilizat pentru marginalizarea statutului României în ordinea europeană. Unii au tendința să-i combată pe corupții din România, dar îi ignoră pe corupții din Uniuna Europeană! Noroc cu Adrian Severin, dispus să ofere „un program intensiv de reabilitare a mândriei de a fi român!” Jonglând cu sofisme ieftine („pentru unii, tâlhăria este haiducie, pentru alții haiducia este tâlhărie, pentru unii lupta pentru libertate este terorism, pentru alții terorismul este luptă pentru libertate”), șpăgarul european a anunțat că nu se lasă. Mai mult, intrebat de ce nu demisionează din Parlamentul European, Severin și-a urcat cinismul pe culmile nerușinării: „Prin rezistența mea contribui la imaginea că România nu se lasă”! Asta era, Adrian Severin se confundă cu România, iar românii trebuie să fie solidari cu el pentru a-i apăra onoarea zdrențuită de bani și de lăcomie.

Dezavuat de social-democrații europeni, și de cei dâmbovițeni, ceea ce este deja mult pentru o vanitate și un ego supradilatat, de băiat deștept, Adrian Severin a rămas simplu deputat, fără acces la diurnele și la tantiemele generate de prezența lui în diverse funcții, comisii și comitete, și care l-au ajutat mult să devină milionar. În euro. Și s-ar putea fie și la ultimul mandat european. Un om compromis rușinos, pentru o sumă derizorie, și cu care nimeni nu vrea să aibă de a face, n-ar mai fi de nici un folos nici PSD-ului! Victoraș Ponta are deja instructori de partid care îi predau lecția cu demolarea idolilor, ca ultimă bătalie a stângii. Cu Adrian Severin va fi mai ușor decât cu Ion Iliescu și Adrian Năstase. Mai ales că pare să sufere de sindromul Mircea Geoana. Pare inteligent!
Previous Next

XS
SM
MD
LG