Linkuri accesibilitate

Liderul PCRM a cerut ca Alianța de guvernare să-i „predea benevol” puterea, fără alegeri.
Premierul Vlad Filat i-a recomandat liderului opoziției comuniste să-și pună pofta-n cui, la o zi după ce Vladimir Voronin a cerut ca Aianța de guvernare să-i „predea benevol” puterea, fără alegeri.

Filat a spus asta la Chișinău, pe fundalul unei serii de proteste anti-guvernamentale organizate de Partidul Comuniștilor în cursul zilei la Orhei, Cahul, Hânceşti şi Glodeni.

„Domnul Voronin să-și mai pună pofta-n cui. A avut la dispoziție opt ani de zile și, în loc să rezolve problemele țării, a creat doar probleme. Așa că timpul lui a expirat”.

Primul ministru a mai spus că protestele comuniștilor în teritoriu precum și un protest de mică amploare organizat astăzi la Chișinău de Partidul Social Democrat urmăresc să tensioneze situația din societate.

Proiectul bugetului pe 2012 aprobat vineri de guvern prevede că cinci din șase ministere care vor primi cele mai mari alocații anul viitor sunt conduse de liberal-democrații premierului Vlad Filat.

Cel mai mare, de aproape 1,7 miliarde de lei, va fi bugetul Ministerul Educației, care va crește cel mai mult comparativ cu anul curent. Pe locul doi se află ministerul excepție, cel al transporturilor, condus de liberali. El este urmat de ministerele de interne, al agriculturii, al sănătății și justiției.

Proiectul bugetului pe 2012 trimis spre aprobare parlamentului prevede creșterea veniturilor și cheltuielilor față de anul curent și scăderea ușoară a deficitului. Dar documentul se bazează pe anticipările că economia moldoveană își va încetini ritmul de creștere față de extinderea de aproximativ 6 la sută așteptată în acest an.
XS
SM
MD
LG