Linkuri accesibilitate

Premierul Filat formulează acuzații împotriva speakerului Marian Lupu care ar fi decis să susțină candidatura prezidențială a Zinaidei Greceanîi


Premierul Vlad Filat spune că speakerul democrat, Marian Lupu i-ar fi promis fostei deputate comuniste Zinaida Greceanîi votul deputaților democrați pentru a fi aleasă președintă. Într-o emisiune a televiziunii publice Moldova 1, marți seara, Filat l-a acuzat pe Lupu că ar fi renunțat „în mod pervers” la înțelegerea care a premers părăsirii fracțiunii PCRM de către Greceanîi și alți doi deputați comuniști: „Mă miră cum unii politicieni, care se declară cu principii şi valori, cu verticalitate, sărută foarte galant mâna unei doamne, asumându-și angajamente; peste noapte trece totul cu vederea şi se face că nu s-a întâmplat nimic. Domnul Lupu personal s-a angajat să o sprijine pe doamna Greceanîi în funcția de preşedinte al Republicii Moldova”.
Primul ministru a mai spus că partidul său va insista ca o nouă tentativă pentru alegerea șefului statului în Parlament să fie amânată pentru începutul anului viitor, ca deputații să poată adopta mai întâi noile legi bugetare.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG