Linkuri accesibilitate

Ce doresc locuitorii din Tiraspol şi Bender de la viitoarea conducere a Transnistriei?


Reforma l-a lipsit pe actualul lider al Transnistriei de dreptul de a conduce şi cabinetul de miniştri.





După aşa-numitele alegeri prezidenţiale din 11 decembrie, în autoproclamata republică transnistreană vor apărea un nou guvern şi un nou prim prim-ministru. Funcţia de şef al guvernului ca organ colegial ce va lua deciziile prin vot este o premieră pentru Transnistria. Sovietul suprem a adoptat recent ultimele modificări în legislaţia locală în acest sens, urmare a modificării constituţiei regiunii în vara acestui an. Europa Liberă i-a întrebat pe mai mulţi locuitori din Tiraspol şi Bender cum şi-ar dori să fie viitorul guvern şi prim-ministru ai regiunii transnistrene?

Sondaj de opinie la Tiraspol şi Bender
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct



„Trebuie să muncească spre binele oamenilor. Pentru că toţi vorbesc frumos, însă nimeni nu face nimic. Ne afundăm tot mai mult în mocirlă. Iar asta nu se va termina cu bine. Nu ştiu, poate că toţi aşteaptă când lumea îşi va pierde răbdarea şi va fi o răscoală ca în 1917. Este nevoie de un om cinstit care să se gândească la popor.”

„Să fie pentru popor, să fie pentru oameni, nu ca acum – împotriva poporului, cum e şi miliţia şi toţi ceilalţi. Ce să facă pentru asta? Să creeze locuri de muncă, aşa încât să putem să ne întreţinem familia. Legile să fie făcute pentru popor. Dar lumea e pasivă. A fost un miting pe data de 7 şi au venit numai câteva zeci de oameni. Ce folos că luăm decizii, dacă nu se face nimic?”

„Ne trebuie un guvern democratic, echitabil. Aşa încât să nu conducă numai preşedintele”.

„Mie îmi convine conducerea de acum. Pensiile sunt bune, serviciile medicale la fel”.

„Un guvern cinstit, iată ce-mi doresc. Noi nu putem afla cu ce ei se ocupă, căci iată că numai după moartea liderilor URSS aflăm şi noi ce boroboaţe au făcut.”

„Să fie echitabil şi să aibă un program în folosul oamenilor. Să mărească salariile bugetarilor nu cu 5 sau 10 ruble, dar cu 5 sau 10 la sută, să existe salarii decente aşa încât să nu umble lumea săracă prin tomberoane şi să cerşească, să nu avem atâţia copii ai străzii şi familii sărace. Salariul mediu e 3500. Ca medic, eu primesc două mii şi jumătate. Despre ce să mai vorbim?”
Previous Next

XS
SM
MD
LG