Linkuri accesibilitate

Președinții Rusiei, Belarus-ului și Kazahstanului se întîlnesc astăzi la Moscova pentru a semna o declarație referitoare la aprofundarea cooperării economice


Președinții din Rusia, Belarus și Kazahstan urmează să facă astăzi primii pași spre înființarea unei uniuni economie euroasiatice. Președintele rus Dmitry Medvedev se întâlnește astăzi la Moscova cu Aliaxandr Lukașenka, din Belarus și cu liderul kazah Nursultan Nazarbaiev. Kremlinul spune că cei trei lideri vor semna o declarație privind aprofundarea cooperării economice a celor trei țări, care au deja o uniune vamală. Proiectul uniunii economice euroasiatice a fost lansat de premierul Rusiei, Vladimir Putin, care a spus că noua structură va cuprinde mai întâi Rusia, Belarus și Kazahstan, dar va fi deschisă oricărei alte foste republici sovietice care dorește să se alăture. Criticii proiectului spun că el urmărește refacerea Uniunii Sovietice.
Liderii de la Chișinău au reacționat cu răceală la ideea lui Putin, insistând că Republica Moldova, deși dorește relații economice bune cu colegii din CSI, urmărește în primul rând integrarea europeană.
XS
SM
MD
LG