Linkuri accesibilitate

Cotidianul oamenilor de la Pohrebea (Ziarul de Gardă)


Vine sfârşitul lumii peste moldoveni, titrează Adevărul cu referire la datele sondajului dat publicităţii de către centrul de Investigatii Sociologice si studii de Marketing CDS- Axa. Mai mult ca niciodată moldovenii cred că ţara se mişcă într-o direcţie greşită; cel mai mult îi îngrijorează scumpirea gazului; iar lipsa preşedintelui este o tragedie naţională, comentează ziarul.


Revista presei matinaleIon Surdu lansează în Timpul ipoteză că tocmai această lipsă a preşedintelui lasă în beznă şi praf de doi ani clădirile parlamentului şi preşedinţiei, vandalizate la 7 aprilie 2009. Se pare că nimeni nu este interesat de reparaţia acestor două clădiri pentru că nu se ştie cine va ocupa fotoliile principale din ele, crede autorul. Dar iată o informaţie curioasă încorporată în acelaşi articol – Palatul Republicii, o ÎS aflată în subordinea Cancelariei de Stat, este închiriat pentru găzduirea şedinţelor în plen ale Parlamentului contra unei sume de 3 mii de lei pentru o oră. Sala de conferinţe unde au loc cel mai des şedinţele consiliului AIE 2 costă şi ea 2 mii de lei pe oră.

Tot în Timpul, Constantin Tănase comentează promisiunea premierului Vlad Filat de a face publică Anexa secretă la Acordul de constituire a AIE 2 (promisiune dusă până la capăt de altfel aseară în cadrul unei emisiuni televizate, însă nu de Filat, ci de Ghimpu). Ce a vrut să demonstreze Filat, se întreabă Tănase. Nimic, răspunde tot el, a vrut pur şi simplu să se „răcorească”, să se răzbune şi să-şi compromită colegii. Acum un an, el a fost de acord să preia controlul politic asupra unor instituţii şi n-a protestat, iar acum o face. E un gest pe cât de făţarnic, pe atât de ticălos, conchide editorialistul.

Iar Ziarul de Gardă a înserează un articol despre cotidianul oamenilor de la Pohrebea, localitate la ieşirea din care au fost instalate o lună în urmă alte două posturi vamale de către autorităţile de la Tiraspol. „În fiecare dimineaţă, când pornesc la şcoală, zeci de copii din acest sat care pentru a ajunge la şcoală trebuie să treacă de aceste puncte de control, trebuie să verifice dacă au sau nu cu ei buletinele de identitate”, scrie publicaţia.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG