Linkuri accesibilitate

„Aşteptându-l pe Dodon” (Al. Canțîr/Adevărul)


Actorii politici de la Chişinău s-au obișnuit să mintă atât de dezinvolt, încât nu poți să nu-i crezi pe cuvânt (Timpul).






Niciun analist politic serios nu va risca sa facă prognoze asupra situaţiei din Moldova, scrie Constantin Tănase în Timpul. Şi asta pentru că actorii politici de la Chişinău s-au obișnuit să mintă atât de dezinvolt, încât nu poți să nu-i crezi pe cuvânt, iar dacă-i crezi eşti băgat pe piste false. Iată de ce uneori analiştii simt nevoia să interpreteze invers mesajul lor. De exemplu, dacă un lider de partid afirmă că el vrea să aleagă preşedintele, noi trebuie să înţelegem că, de fapt, el vrea alegeri anticipate, continuă Tănase. Tot el consideră că atacurile isterice din ultimele zile împotriva lui Mihai Ghimpu, din presa controlată de Filat dovedesc că bestializarea lui Ghimpu face parte dintr-o strategie cu bătaie mai lungă.

Aşteptându-l pe Dodon”, îşi titrează articolul din Adevărul, Alexandru Canţâr. Aşteptându-l pe Dodon, societatea moldovenească a ajuns să înțeleagă ca in Republica Moldova faptul ca ești comunist extrem de loial liderului comunist, că devii in vorbe si acțiuni mai comunist decât „papa” comunist, că vrei la un moment dat să reformezi Partidul Comuniștilor ca sa-l conduci, că îl părăseşti la un moment dat pe liderul comunist – îţi asigura din start o importanţă politica foarte mare. Iar cetăţenii ar trebui in general sa se bucure ca Preşedinţia în sfârșit nu va mai fi goală.
XS
SM
MD
LG