Linkuri accesibilitate

În Siria continuă reprimarea sângeroasă a protestelor


Stop cadru dintr-un film postat pe YouTube care arată manifestanți ant-iregim în orasul sirian Idlib, 11.11. 2011
Stop cadru dintr-un film postat pe YouTube care arată manifestanți ant-iregim în orasul sirian Idlib, 11.11. 2011

Mii de suporteri ai guvernului au demonstrat împotriva suspendării Siriei din Liga Arabă.




Din Siria se relatează că patru oameni au fost uciși pentru că la o demonstrație pro-guvernamentală au strigat lozinci împotriva președintelui Bashar al-Assad.

Potrivit agenției Reuter, incidentul a avut loc în orașul Hama, unde, ca și în alte localități siriene, autoritățile au convocat mari demonstrații de protest față de suspendarea țării din Liga Arabă, ca urmare a politicilor represive ale președintelui al-Assad.

Reuter scrie că la demonstrația de la Hama, mai multe grupuri de protestari aduși în stradă de guvern au început să scandeze ”Jos guvernul”. Polițiștii au încercat să-i rețină, demonstranții au fugit, dar oamenii legii i-au urmărit și au împușcat mortal patru dintre ei.

Tot astăzi mii de suporteri ai guvernului s-au adunat în centrul capitalei Damasc pentru a protesta împotriva suspendării țării din Liga Arabă.

Mitingul are loc după o noapte de atacuri ale mulțimilor asupra ambasadelor unor țări arabe și musulmane care critică regimul președintelui sirian Bashar al-Assad: Arabia Saudită, Qatar, Turcia.

Liga Arabă a decis ieri la Cairo să suspende Siria și să impună sancțiuni împotriva regimului de la Damasc, care continuă să reprime sângeros protestele anti-guvernamentale.

Potrivit estimărilor Națiunilor Unite, din martie până în prezent în ciocnirile dintre protestatari și forțele de securitate siriene au murit 3500 de oameni.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG