Linkuri accesibilitate

Victor Ponta a început războiul rataților în PSD (Evenimentul Zilei)


34 de aleşi PDL sînt cercetați penal pentru corupție (Hornews).




Comentatorii presei cotidiene de la Bucuresti il dau deja invins pe liderul social-democrat Victor Ponta, in razboiul pe care singur l-a declarat fostului lider – si actual presedinte al Senatului – Mircea Geoana. In Evenimentul Zilei, Mircea Cartarescu crede ca PSD va renunta mai degraba la Ponta decat la Geoana, pentru ca pierderea celei de-a doua functii in stat – fotoliul de la Senat al lui Geoana – ar fi o catastrofa. Ponta se face vinovat de-a nu fi tinut cont de regula de aur a oricarui miliar de cariera, reaminteste Cartarescu: „Nu da niciodata un ordin daca nu esti sigur ca va fi indeplinit”. Cerand retragerea lui Geoana, Ponta a dat semnalul acestui „razboi al ratatilor”, in care locul vechilor ticalosi care au condus PSD a fost luat de o seama de nulitati. In fine, Cartarescu se arata sigur ca din dezastrul acestei lupte de pitici, PSD va pierde incomparabil mai mult decat prin orice capcana si viclenie ale presedintelui Basescu.

Revista presei din România
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00
Link direct



Cristian Campeanu se minuneaza in Romania Libera ce sansa uriasa a irosit Uniunea Social Liberala – alianta dintre PSD si liberali. Tocmai in momentul in care Departamentul National Anticoruptie inhata rand pe rand democrat-liberali corupti, PSD-ul se autodistruge de bunavoie. Victor Ponta a plecat prosteste la razboi cu Adrian Nastase si cu Ion Iliescu, care nu l-au sustinut impotriva lui Geoana. Ponta este presedintele PSD doar de doi ani. Abia dupa vreo mie de ani de mandat ar fi avut, poate, indreptatirea sa i se opuna lui Iliescu – mai scrie editorialistul Romaniei Libere. El atrage atentia ca sfarsitul lui Ponta si al co-presedintelui USL Crin Antonescu nu este neaparat si sfarsitul acestei aliante a opozitiei. Ca victoria sa fie intreaga, PDL ar trebui sa se roage de Daniel Morar, procurorul general anticoruptie, sa ancheteze pedelisti dar sa mai si lase cativa care sa poata sta cu capul sus in fata electoratului, la alegerile de anul viitor.

Stefan Vlaston, de la Hotnews, inventariaza astazi 34 de alesi ai PDL care se afla in cercetare penala pentru fapte de coruptie. Cazul cel mai recent este cel al primarului de Cluj.
XS
SM
MD
LG