Linkuri accesibilitate

În ajunul discursului regelui Mihai în Parlamentul de la Bucureşti


România care este şi România care ar fi putut să fie.




În ajunul discursului regelui Mihai I, Ovidiu Nahoi, de la Adevărul, înlatură suspiciunile agitate de presă, că regele va cere mâine, de la tribuna Parlamentului, reinstaurarea monarhiei. Jurnalistul reaminteste profilul moral al regelui, care a reusi sa ramana, in acesti 20 de ani de la caderea comunismului, deasupra jocurilor politice. Chiar si celebra reconciliere a Casei regale cu fostul presedinte social-democrat Ion Iliescu este privita in acest articol drept un gest de mare intelepciune si generozitate, de pe urma caruia Romania a putut adera la Alianta Nord-Atlantica. Cand a fost in situatia sa incaseze un suvoi de minciuni si de jigniri, regele nu a ripostat, nu si-a aratat supararea, nu a dat replica. Maine, in Parlament, vor sta fata in fata Romania care este, cu Romania care ar fi putut sa fie daca monarhia si-ar fi reintrat in drepturi la caderea lui Ceausescu – mai arata Ovidiu Nahoi in acest articol din Adevarul.

În fiecare zi, România inregistreaza cateva sute de mii de atacuri cibernetice. In fiecare judet al Romaniei exista cel putin un clan mafiot. Lista detaliata a clanurilor a fost inaintata Parlamentului de catre Serviciul Roman de Informatii. Ceva efecte se vad: de la 30-35% din produsul intern brut, cat reprezenta acum cativa ani economia neagra din Romania, ar fi scazut la 25-27%, in vreme ce media europeana este de 19- 20%. Aceste date au fost comunicate de George Maior, Directorul SRI, intr-un interviu acordat astazi in exclusivitate cotidianului România Liberă.

Si totusi, nu e totul pierdut, e de parere Tom Gallagher, comentator la Romania Libera. El compara influenta lumii interlope din Romania cu situatia din alte state europene. Atata timp cat aici un secretar de stat inca mai poate ajunge dupa gratii pentru ca a luat mita – spune Gallagher – sunt sperante de redresare. Numai ca,
citam, “tine de romani sa puna capat erei oligarhilor si mafiotilor locali”.
XS
SM
MD
LG