Linkuri accesibilitate

Nevoia unei politici interne coerente (Adevărul)


„Laie, bucălaie!” (Timpul).




Jurnalistul Alexandru Canţîr scrie metaforic în Adevărul că mulţi din actuala Alianţă au în comun doar faptul că şi-au uscat rufele la acelaşi soare, că logica formării actualei guvernări a fost că acceptăm în coş şi mere găunoase, doar ca acesta să fie suficient de plin. Dar acum, scrie Canţîr, răsturnatul coşului la picioarele celora care abia așteaptă sa se aplece si sa-l ridice nu este cea mai înțeleaptă soluţie.

Chiar daca avem cea mai buna politica externa de la Ştefan cel Mare încoace, jurnalistul recomandă se se pună de la mână la mână şi să se facă şi nişte politică internă coerentă, bazată pe strategii, nu pe hârjoneală păguboasă.

În Adevărul mai puteţi citi şi un interviu cu Alexadrina Hristov, o artistă moldoveancă care a încântat publicul din România cu muzica ei, o combinaţie de pop acustic, alternativ, cu influențe de jazz.

Gheorghe Budeanu dă exemplu, în Timpul, cum un simplu chinez poate răsturna toată ideologia lui Onişcenko de la Rospotrebnadzor. Aflat în China, când un demnitar de provincie a auzit că suntem din Moldova, a exclamat: A, ţara vinurilor! Cum s-a ajuns la această imagine citiţi în Timpul.

Tot acolo, „Laie, bucălaie!” îşi titrează editorialul Constantin Tănase. Îşi aminteşte că anul trecut Lupu l-a şantajat pe Filat că face alianţă cu comuniştii. Dar n-a făcut-o. Anul acesta Filat îl şantajează pe Lupu că face alianţă cu comuniştii şi între timp Mihai Ghimpu discută cu Voronin cum sa-l demită din funcţie pe Ioniţă. „Mioriţă laie”, constată Tănase.
XS
SM
MD
LG