Linkuri accesibilitate

Marian Lupu va refuza să inițieze demiterea procurorului general


Dialog aprins între spicherul Marian Lupu și premierul Vlad Filat




Spicherul Marian Lupu a anunțat astăzi că va refuza să inițieze demiterea procurorului general cerută de premierul Vlad Filat, chiar dacă acesta îl amenință pe Lupu însuși cu demiterea.

”Domnul Filat să-și păstreze energia și elanul pentru următoarele acțiuni cu noii săi parteneri, Partidul Comuniștilor, jocul căruia a început să-l facă”.

Lupu a făcut declarația în urma demiterii de joi a directorului serviciului de informații prin votul comun al deputaților liberal-democrați ai premierului Filat și celor comuniști. Vlad Filat neagă intenția de a se coaliza cu opoziția spunând că urmărește „curățarea justiției” de persoane controlate de vicepreședintele democrat Vlad Plahotniuc, despre care a spus astăzi cu nu vrea să-l mai întâlnească vreodată:

„Pentru ziua de luni, 17 octombrie, voi invita liderii partidelor din Alianță pentru a avea o discuție. Eu cel puțin cu o persoană din Consiliul Alianței nu mă voi mai întâlni. Și de aceea discuţia va fi la nivel de lideri, pentru ca ulterior partidele să-și ia deciziile pe care consideră că trebuie să și le ia”.

Primul ministru insistă că votul roșu-verde de joi din Parlament se poate repeta și pentru demiterea lui Marian Lupu dacă spicherul blochează înlocuirea procurorului general, Valeriu Zubco, pe care Filat îl acuză de complicitate tacită la atacurile de astă vară împotriva investitorilor europeni la băncile moldovenești.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG