Linkuri accesibilitate

Demiterea lui Gheorghe Mihai de la conducerea SIS stîrnește tensiune printre liderii AIE


Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Gheorghe Mihai a fost demis astăzi cu votul a 69 de deputați liberal-democrați și comuniști, la propunerea premierului Vlad Filat.
Speaker-ul democrat, Marian Lupu a declarat că votul ar fi o „lovitură bine regizată”, aplicată Alianței pentru Integrare Europeană de „alianța roșu-verde”: ”Despre următoarele acțiuni având această nouă situație absolut evidentă care denotă distrugerea de către Partidul Liberal Democrat distrugerea Alianței pentru Integrarea Europeană se va discuta în cadrul organelor de conducere ale Partidului Democrat. Cei de la Partidul Liberal Democrat au demonstrat o trădare a propriilor alegători”.
Liberal-democratul Filat l-a avertizat astăzi pe Lupu cu demiterea din funcția de președinte al Parlamentului, dacă acesta va bloca destituirea procurorului general, Valeriu Zubco și directorului Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare, Mihail Cibotaru în legătură cu recentele atacuri din sistemul bancar.
Premierul Filat a repetat avertismentul în această seară la televiziunea publică Moldova 1: „Numai nu Marian Lupu trebuie să vorbească despre trădare. Numai nu el. Noi, din acest demers pe care l-am pornit, nu ne vom opri. În cazul în care vor fi blocaje, vom fi puși în situația să înlocuim președintele Parlamentului”.
Primul ministru a mai anunțat că va propune în două săptămâni remanieri în guvern care îi vor viza pe miniștri delegați de toate partidele coaliției actuale, inclusiv din propriul partid.
XS
SM
MD
LG