Linkuri accesibilitate

Patriarhul Rusiei Kiril a sosit la Chişinău


Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kiril
Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kiril

Patriarhul Rusiei a spus că se va ruga pentru pacea civică din R.Moldova şi pentru depăşirea problemelor interne.


Patriarhul Rusiei Kiril a declarat la Chişinău că se va ruga pentru unitatea poporului din Republica Moldova.

Kiril a făcut declaraţii la sosire, pe aeroport, şi a rostit un mesaj către credincioşi din altarul catedralei mitropolitane „Naşterea Domnului”, care împlineşte 175 de ani de la sfinţire.

Patriarhul Rusiei a spus că se va ruga pentru pacea civică din R.Moldova şi pentru ca „viaţa poporului” să rămână unitară, în ciuda disensiunilor ce există între forţele politice ale ţării. El a spus că Moldova a apărut ca „un loc deosebit în Europa”, ca „o verigă non-conflictuală” ce a unit de-a lungul secolelor şi uneşte culturile latină şi cea slavă.

Patriarhul a subliniat rolul brisericii ortodoxe, sub influenţa căreia s-a format „chipul moral, spiritual şi cultural al omului ce locuieşte în Moldova”, al „bisericii păstrătoare a poporului, care l-a ajutat să reziste în cele mai grele circumstanţe istorice, să se menţină ca o naţiune şi să-şi păstreze cultura şi limba”. El a lansat şi un îndemn la „înţelepciune” şi „solidaritate”.

Patriarhul Kiril a fost întâmplinat la aeroport cu garda de onoare de către preşedintele interimar Marian Lupu, Mitropolitul Moldovei Vladimir şi reprezentanţi ai clerului. La catedrala mitropolitană, delegaţiei oficiale i s-a alăturat şi premierul Vlad Filat.
Previous Next

XS
SM
MD
LG