Linkuri accesibilitate

„Nebănuite sunt bogăţiile Moldovei” (Adevărul)


„Sper ca beţia sa se mute la Moldexpo cu totul” (Al. Vakulovski/Timpul).





„Nebănuite sunt bogăţiile Moldovei”, titrează Adevărul, în legătură cu recentele descoperiri de zacăminte minerale, de pe teritoriul moldovenesc. În special se vorbeşte despre circa 1000 de milioane de metri cubi de gaze, iar savanţii spun ca cifra ar putea fi de zeci de ori mai mare.

Tot în Adevărul scriitorul Vitalie Ciobanu scrie că ruşii trăiesc intr-o ţară ruinată, scufundată în coruptie şi fărădelege, şi in loc de şcoli şi spitale, primesc o supă imperială reincălzită. Aşa procedeaza conducătorii care sunt incapabili să rezolve problemele cetăţenilor: vorbesc despre o măreţie iluzorile şi caută duşmani în exterior.

Viorel Mihail, de la Saptamana scrie ca poziţia Europei faţă de Moldova i se pare una ideologizată, ori cu noi ori cu Rusia. Asta in timp ce despre unele ţări din Uniunea Europeană se spune, sarcastic, ca sunt gata sa reediteze Pactul Ribbentrop Molotov, adica ei sa se sarute pe obraji cu Moscova, iar noi s-o scuipam.

Mitropolia trebuie felicitata, consideră Alexandru Vakulovski scriind in Timpul, ca a reusit schimbarea locului Sarbatorii Vinului la Moldexpo. Aşa vizita Patriarhului Kiril e de folos pentru Chişinău. Sper ca beţia sa se mute la Moldexpo cu totul, iar in anii următori să devină o sarbatoare frumoasă nu una a beţiei totale, scrie Vakulovski.

„Sex cu dex”, titrează Jurnal de Chişinău. Articolul de primă pagină este despre noutatea că Agenţia de stat pentru protecţia moralităţii de pe lingă Ministerul Culturii a recomandat firmelor care prestează servicii de sex prin telefon să excludă din dialog cuvintele indecente.

Tot acolo Nicolae Negru scrie că a inceput campania electorală. Filat, Lupu şi Ghimpu trăiesc cu ziua de azi. Ei sunt pe cale să piardă dintr-o pozitie castigatoare. Nu de aceea ca Partidul Comunistilor ar fi puternic, ci pentru că ei sunt miopi.

Iar Petru Bogatu ne îndeamnă să vedem şi jumătatea plina a paharului. Voronin a facut o treabă bună. Le-a deschis ochii si celor orbi. I-a lămurit pe toti ca negocierile cu Partidul Comuniştilor din Moldova sunt nu doar inutile, dar şi primejdioase.
XS
SM
MD
LG