Linkuri accesibilitate

Lovitură liberă: Favoritele Ligii sînt cunoscute


Bayern, Barcelona și Real au demonstrat deja că sînt favoritele, iar Manchester United ar putea fi a patra echipă în semifinale.




Valul englez a încetinit. Numai una din cele patru echipe engleze care au jucat marți și miercuri în Liga Campionilor a cîștigat. Arsenal, o echipă în care două meciuri consecutive fac un veteran, a bătut cu noroc, la Londra, Olympiacos. Arsenal a condus cu 2-0, Olympiakos a înscris în minutul 27, după care timp de o oră ambele echipe au ratat de la distanțe din ce în ce mai mici.

Manchester United, cu 8 titulari accidentați, a adus totuși în teren o echipă solidă care a trecut repede la treabă. În minutul 17 era 2-0 și Basel părea învinsă. Însă Alexander Frei a preluat mijlocul terenului și și-a împins echipa în atac. Basel a înscris de trei ori. Manchester a fost la cîteva secunde de eșec. În ultimul minut de joc Ashley Young a egalat și a salvat situația.

Manchester City a fost depășită categoric de Bayern care joacă excelent de la începtulul serzonului și e, limpede, una din favoritele competiției. Bayern a cîștigat fără să forțeze iar evenimentul principal al meciului a avut loc pe banca de rezerve a lui Manchester City. Antrenorul Mancini i-.a cerut lui Carlos Tevez să înceapă încălzirea și să intre în teren. Tevez a refuzat. Mancini a renunțat dar după meci a anunțat că Tevez nu mai are ce căuta în echipă. Cazul Tevez e vechi. E clar că Tevez nu mai vrea să joace la Manchester și stă doar pentru bani dar dincolo de nepotrivitrile jucător-club, Tevez are probleme de aclimatizare generală în fotbalul englez și ar trebui, probabil, să schimbe atît clubul cît și țara.

Chelsea a început bine la Valencia și a dominat fizic și tactic. Valencia a fost suprinsă de forța mijliocașilor și de pătrunderile fundașilor lui Chelsea. Torres a jucat din nou bine și a ratat din nou tot ce era de ratat. Blocajul lui Torres a rămas intact și numai insistența lui Lampard a adus golul pe care Chelsea îl merita categoric. Valencia a răspuns bine iar Chelsea a contrat la fel de bine dar ambele echipe au avut portari în zi mare și în minutul 87 era tot 1-0 pentru Chelsea. Kalou a pus mîna la o centrare cu boltă și Valencia a egalat din penalty.

Apoel Nicosia a devenit clar echipă de Liga Campionilor și a jucat cu o siguranță neașteptată la Donețk. Șahtior a presat o oră și Apoel s-a apărat excelent după care a marcat un gol superb, la o combinație în mișcare cu participarea a trei atacanți. Sahtior a eglat oarecum norocos și Apoel a ratat victoria în utlimele minute. Ideea după care o echipă din Cipru e aer pentru golaveraj a dispărut.

Barcleona a jucat în Belarus cu Bate Borisov, pe o ploaie interminabilă și a făcut spectacolul obișnuit. Barcelona a înscris de 5 ori și, bineînțeles două din goluri au fost ale lui Messi. Bate Borisov a făcut erori de apărare catastrofale dar asta e aproape garantat în fața Barcleonei.

Real Madrid a avut un meci mult mai echilibrat cu Ajax care a început bine și a ratat deschiderea scorului. Dar Real a revenit imediat a cîștigat cu un 3-0 indiscutabil și a înscris un gol de antologie după o acțiune în 12 pase care am mutat linia de joc cu 60 de metri în 10 secunde.

Bayern, Barcelona și Real au demonstrat deja că sînt favoritele. Manchester United, odată reîntregită, ar putea fi a patra echipă de semifinale.
XS
SM
MD
LG