Linkuri accesibilitate

Marian Lupu către cetățenii Moldovei: „Nu mă ţin de calitatea de candidat la preşedinţie”


„Invit reprezentanţii partidelor parlamentare la o masă rotundă”.



Asemenea colegului său de alianță Vlad Filat, Marian Lupu a ieşit astăzi cu un mesaj către cetățenii Republicii Moldova, mesaj care a durat doar 5 minute. Detalii de la Valentina Ursu.

Marian Lupu şi-a ținut discursul la Reședința de Stat. În mesajul adresat cetățenilor Republicii Moldova, Marian Lupu a spus că lipsa unei conduceri de stat afecteaza dezvoltarea țării. Marian Lupu a mai spus: „Nu mă ţin de calitatea de candidat la preşedinţie. Invit reprezentanţii partidelor parlamentare la o masă rotundă vineri la ora 17:00 sau sâmbătă la ora 13:00 pe platforma parlamentară”.

Marian Lupu este candidatul Alianței pentru Integrarea Europeană la funcția de președinte al țării, potrivit acordului de constituire a Alianței, însă candidatura sa nu este agreată de comuniști, iar din această cauză până în prezent Republica Moldova nu are şef de stat. Marian Lupu s-a declarat convins că opoziția comunistă urmăreşte altceva decat dialogul cu cei aflați la putere.

PCRM, însă, vrea alegerea preşedintelui la 17 octombrie şi demiterea miniștrilor apărării şi de interne, a procurorului general și a directorului SIS. Despre aceasta ei vor anunța mâine în cadrul şedintei în plen a Parlamentului. Marian Lupu nu a reactionat la conditiile puse de PCRM.

Negocieri intre Putere şi Opoziție pentru depăşirea crizei instituționale nu au început. Recent, AIE a făcut o invitație comuniștilor spre dialog în vederea găsirii unui compromis și a unei soluții în vederea depășirii crizei politice.

În replică, PCRM a declarat că nu va negocia cu AIE, fiindcă nu o recunoaște drept o entitate politică sau juridică, ci cu fiecare partid parlamentar în parte. PL a respins propunerea de a purta discuții separate cu comuniștii, pe când PLDM și PD au fost mai receptivi.
Previous Next

XS
SM
MD
LG