Linkuri accesibilitate

Vlad Filat regretă că nu a acceptat de la început dialogul cu PCRM (Hotnews.ro)


Regele Mihai a închis ochii şi s-a lăsat târât în jocul politic (Revista 22).



Site-ul de stiri Hotnews-Romania preia pozitiile premierului moldovean, asa cum au fost ele formulate intr-un interviu acordat Moldpres. Vlad Filat regreta ca nu a acceptat de la inceput dialogul cu Partidul Comunistilor si spune ca a sustinut de la bun inceput dialogul, dar a fost criticat de colegii din Alianta pentru Integrare Europeana. In clipa de fata, un obstacol ar fi si atitudinea liderului comunist Vladimir Voronin, care nu accepta sa discute cu o alianta, ci doar cu partide separate. Filat ii propune sa se considere invitat pur si simplu la o intilnire a liderilor partidelor parlamentare. „Nu vom accepta sa rezolvam aceasta criza prin metode de genul cumpararii de voturi, asa cum se practica la noi chiar de catre reprezentantii unui partid din alianta” – adauga apoi apoi seful executivului de la Chisinau.

Sunt citati de asemenea pe Hotnews democratul Adrian Candu si liberalul Valeriu Munteanu. Acesta din urma vede in pastrarea Aliantei un obiectiv la fel de important ca si alegerea sefului statului, pentru ca daca alianta se destrama si comunistii vor reveni la putere in Republica Moldova, va fi o mare problema.

Doua comentarii atrag astazi atentia ca nu doar presedintelui Traian Basescu trebuie sa i se reproseze tensiunea dintre Cotroceni si Casa Regala. Daca Basescu s-a exprimat in mai multe randuri dur la adresa regelui Mihai, contestandu-i deciziile de la finalul domniei, Cristian Ghinea scoate in fata, intr-un articol din Romania libera, greseli ale Casei Regale de acum. „Casa Regala nu mai stie foarte limpede ce este onorabil si ce nu. Altfel nu ar fi ales Principesa Margareta si Principele Radu sa apara la Antena 3 intr-o emisiune stiuta pentru partizanat si atmosfera isterica”, scrie Ghinea.

Mult mai dura este Rodica Palade, in saptamanalul 22. Dupa ce enumera iesirile presedintelui Basescu, enumera si conivențele stranii ale Casei Regale: indata dupa casatoria principesei Margareta cu actorul Radu Duda – actualul principe Radu – atitudinea Partidului Social Democrat fata de rege s-a schimbat spectaculos, culminand cu reconcilierea de la Cotroceni dintre Ion Iliescu si Regele Mihai. Principele Radu a primit insarcinari si fonduri din partea premierului social-democrat Adrian Nastase. Acum, liderul conservator si patron al televiziunilor Antena, Dan Voiculescu, viziteaza des Palatul Elisabeta.

In editorialul citat Rodicai Palade scrie: „E limpede ca Regele Mihai a inchis ochii si s-a lasat târât in jocul politic, facand concesii de la statura sa regala, in numele unor aranjamente, inclusiv pecuniare, de care ginerele sau nu e strain”.
XS
SM
MD
LG