Linkuri accesibilitate

Și tu, Victoraș!


În manifestările lui publice, se pare ca Ponta rămâne încă Victoraș, „cârlanul tânăr, fără minte”,




Umblă vorba că mătrășirea lui Dan Voiculescu, cu Antene cu tot, din Uniunea Social Liberală, cel puțin pentru viitoarele alegeri locale, ar fi proba că Victor Ponta a devenit un politician abil. Mai mult, ar fi încoronarea unei strategii în trei etape, începută cu trecerea în planul doi a lui Mircea Geoană și continuată cu îndepărtarea lui Vanghelie de la conducerea PSD Bucureşti.

Un punct de vedere de Neculai Constantin Munteanu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
Link direct


Felul în care a fost tratat Mircea Geoană după pierderea alegerilor prezidențiale, chiar de Victoraș, cel care i-a fost purtător de cuvânt, aduce a golănie și a răzbunarea haiducilor, iar răzbunarea nu esta arma omul inteligent. Cât despre trecerea pe linie moartă a lui Vanghelie, dincolo de întrebarea cum a ajuns el în fruntea celei mai mari organizații a PSD, e de observat că Victoraș n-ar reușit să-l înlocuiască cu Dan Șova, prieten și tovarăș de zburdălnicii finaciar-avocățești, semn că mai marii partidului sunt cu ochii pe el.

Altfel, în manifestările lui publice, se pare ca Ponta rămâne încă Victoraș, „cârlanul tânăr, fără minte”, adolescentul întârziat care face prostii în recreația mare. N-a învațat nimic din experiența mentorilor săi, bună sau rea. Sigur, e bine că evită limba de lemn a lui Ion Iliescu, dar ceva din modestia și simplitatea lui, chiar populiste, n-ar fi stricat. Și a luat prea mult de la nașul politic, Adrian Năstase. Aroganța, mai ales și gustul pentru glumițe debitate la televizor, unde apare narcisist, la concurență cu Monica Țățoiu, și vorbește mult fără să spună nimic. Glumițele, pe care le-a retras, cu sticla de whisky și cu scoaterea lui Traian din imnul național, probează șmecherie adolescentină.

Lucru mai grav, zburdalnicul Victoraș riscă să-și ruineze o parte din capitalul politic de care era mîndru la alegerea lui în fruntea PSD: nu are dosare la DNA, cum au mulți dintre colegii lui. Dar s-a dus cu nunta PSD, alaturi de onestul Adrian Severin, să apere un baron local din Argeș, repetând greșeala lui Adrian Năstase cu Gabriel Bivolaru. Insă necazul mare i s-ar putea trage din hobby-ul îndrăgit de Victoraș. A avut mintea să nu practice vântoarea, ca toti neoparveniții, poate inspirat și de experiențele neplăcute ale socrului sau de vâlvătaia stârnită de macelul a 23 de mistreți practicat de un coleg.

Victoraș a optat pentru raliurile automobilistice, care dau bine la TV și fac să se vorbească despre el. Dar e un sport care cere mult timp liber, pe care nu-l are un politician, parlamentar, șef de partid și cadru didactic universitar. Și mai ales cere mulți bani. Și dacă în echipa de raliuri Victor Ponta e numarul doi, copilot, în atragerea banilor de la sponsori pare a fi numărul unu. Dă bine să sponsorizezi politicieni cu notorietate, zice un cunoscător. Ori operațiunea asta l-ar putea băga în oarece conflicte de interese, poate și mai mai mult.

Ziare iscoditoare au aflat că printre generoșii sponsori ai echipei Keleti - Ponta, prin complexe operațiuni finanaciare, cam în marginea legii, se află „regele asfaltului” Dorinel Umbrărescu. Pe care Ponta îl știe de pe cînd era șef al Corpului de Control al prim-ministrului Adrian Năstase. A fost trimis să cerceteze, la cererea OLAF, mafia PSD din Bacău abonată la contracte din bani publici. Printre care se afla și Dorinel Umbrărescu! Atunci, Ponta, copil ascultător al PSD-ui, a constat că „informarea OLAF nu s-a verificat”. Posibil ca verdictul procurorului să fi fost întemeiat, însă lumea e rea și vorbește. Iar în ziua de azi e bine să te ferești de cel rău. Mai ales de banii care, se știe, sunt ochii dracului! Nu mai vorbim de imaginea publică, prezentă și viitoare.

Când va ajunge prim-ministru, dacă va ajunge, judecând după pozele rispite pe internet, s-ar putea cei care nu vor ști de unde sa-l ia să exclame luminați, Ponta? Nu e băiatul ăla care se răsturna cu mașina prin gropile patriei și făcea reclamă la Jack Daniel’s ? Nu cadrează, nu? Cineva ar trebui să-l avertizeze pe politicianul tânăr, neliniștit și atât de zvăpăiat!
Previous Next

XS
SM
MD
LG