Linkuri accesibilitate

La reuniunea sub egida OSCE de la Moscova a fost luată decizia reluării negocierilor oficiale pentru reglementarea conflictului transnistrean


La o întâlnire informală ținută astăzi la Moscova sub egida OSCE s-a luat decizia reluării negocierilor oficiale pentru soluționarea conflictului transnistrean, care fuseseră suspendate în 2006. Salutând într-un comunicat de presă deznodământul întâlnirii din capitala rusă, guvernul moldovean laudă eforturile mediatorilor și spune că progresul este și rezultatul propriilor sale eforturi din ultimii doi ani, inclusiv al așa-numitei „diplomații de fotbal”.
Într-o declarație a președintelui în exercițiu OSCE, ministrul lituanian de externe Audronius Azubalis, este salutată reluarea negocierilor și sunt aduse mulțumiri în primul rând ministrului de externe rus Serghei Lavrov.
Nici guvernul moldovean, nici OSCE nu au spus când anume se vor relua negocierile oficiale în format 5 plus 2. Dar într-un interviu acordat Europei Libere prin telefon din capitala rusă, conducătorul delegației moldovene, vicepremierul pentru integrare Eugen Carpov, s-a arătat încrezător că aceasta se va întâmpla înaintea sfârșitului anului curent.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG