Linkuri accesibilitate

Experţii economici atenţionează că R. Moldova alunecă spre „un stat mafiot” (Adevărul)


De unde au apărut „mârlanii” din Chişinău? (Timpul)




Pe prima pagină ziarul Adevarul titrează: „Şoltoianu, baiat bun in satul natal”. Cel putin pentru consătenii săi, sportivul suspectat de omorul de luni este nevinovat şi rămâne un erou care le-a reparat şcoala şi grădiniţa, şi a dus faima ţării în lume. Din articolul semnat de Anastasia Nani puteţi afla că şi colegii sportivi ai acuzatului nu-l cred în stare de omor, chiar daca Ion Şoltoianu şi-a recunoscut fapta. Nu şi vina.

Tot acolo aflaţi că experţii economici atenţionează că Republica Moldova alunecă spre „un stat mafiot”, ca Moldova ar putea ajunge pe mana gruparilor mafiote, şi asta din cauza ca recentele atacuri raider au transformat intr-o farsă eforturile de reformă in justiţie si economie, dar si aspiratiile europene ale ţării.

Timpul scrie că nu este Chisinaul curat şi nici nu poate deveni curat, atâta timp cât cei responsabili sunt iresponsabili de fapt, vezi unde duce gunoiul autosalubritatea, cum se reduc spaţiile verzi sau ce fel de autorizatii eliberează Primăria. Autorul crede ca o schimbare in acest sens nu poate fi realizată fără aplicarea amenzilor usturătoare tuturor celor care incalcă.

Constantin Tănase răspunde la întrebarea din titlul editorialului: de unde au apărut „mârlanii” din Chişinău. Se referă la unul din recentele cazuri cand reprezentanţii etniei ruse tratează băştinaşii cu cuvinte de tip „bâci” şi „ţărani”. Fenomentul a apărut, scrie Tănase, din cauza ca acum 200 de ani Chisinaul s-a afirmat ca un oraş rusesc.

Despre înlocuirea liderului de la Tiraspol Igor Smirnov cu noul favorit al Moscovei – Anatoli Kaminski, scrie Petru Grozavu în Ziarul de Gardă. El crede ca politica Rusiei rămâne totuşi fără schimbări, iar intalnirea de azi de la Moscova in formatul 5+2 nu va fi decât o nou strigat în pustiu.
XS
SM
MD
LG