Linkuri accesibilitate

Vladimir Voronin prezice o victorie a comuniștilor în alegeri anticipate, anunțînd că nu va vota pentru Marian Lupu ca președinte


Liderul opoziției comuniste, Vladimir Voronin crede că Partidul Comuniștilor va reveni la putere în urma unor noi alegeri anticipate, care vor fi cauzate de un nou eșec al partidelor parlamentare să aleagă șeful statului.
Voronin a spus la o emisiune a televiziunii Prime că și liderii alianței de guvernare au căzut de acord asupra anticipatelor, dar că nici unul dintre ei nu dorește să anunțe un nou scrutin nepopular.
Liderul PCRM a spus că partidul său nu va vota pentru candidatura liderului democrat, Marian Lupu, că scindarea fracțiunii parlamentare comuniste nu se va produce, iar o înțelegere între PCRM și PLDM-ul premierului Vlad Filat este „ireală”. De asemenea, Voronin este încrezător că modificarea procedurii de alegere a șefului statului cu o majoritate simplă de voturi nu va fi permisă de Curtea Constituțională, care urmează să se pronunțe la 20 septembrie.
XS
SM
MD
LG