Linkuri accesibilitate

Drumul privatizat


De ce acei consilieri i-au permis agentului economic să monopolizeze porţiunea de drum public?



Aflu din ziarul Timpul că o porţiune de drum de pe strada Calea Moşilor, ce urma să fie reparată, aparţine unui agent economic care are o benzinărie în preajmă. „Este o situaţie absurdă, deoarece un drum al oraşului nu poate fi privatizat” a reacţionat primarul Dorin Chirtoacă.

Realitatea cu amănuntul consemnată de Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00
Link direct



Şi cum a apărut bizareria? Păi, în îndepărtatul an 2003, porţiunea aia de drum a fost privatizată printr-o decizie a vechiului Consiliu Municipal. Acum, viceprimarul Grozavu vede două soluţii: să i se propună proprietarului un teren similar în altă parte sau să se ceară în instanţă anularea vechii decizii.

Totul pare ciudat-misterios în acest caz. Ciudat e în primul rînd faptul că edilii află abia peste opt ani (!) că bucata de drum e privatizată. Pesemne, dacă nu intenţionau s-o repare, nu mai aflau minunea niciodată.

Ciudată e şi decizia foştilor consilieri municipali, decizie care a creat situaţia absurdă, vorba primarului. Păi, de ce acei consilieri i-au permis agentului economic să monopolizeze porţiunea de drum public? Ce anume i-a făcut să procedeze în felul ăsta? Şi cine oare sînt semnatarii deciziei?

Soluţiile viceprimarului sînt acum demne de luat în seamă, fireşte. I se poate desigur propune proprietarului un teren în altă parte a oraşului sau se poate merge în instanţă. Numai că şi astfel ciudăţenia nu se risipeşte. Păi, nu ar trebui şi foştii-ingenioşii edili care au semnat decizia să participe la soluţionarea problemei? Sau ei deja nu mai au nici în clin, nici în mînecă cu privatizarea drumului?

Îmi amintesc acum că recent o altă decizie veche a edililor a permis distrugerea clădirii Poştei Vechi din centrul capitalei. Întrebarea care se impune este: dar nu cumva mai există şi alte asemenea decizii ciudate? Şi dacă nişte consilieri-edili mereu vor semna decizii dubioase, ce facem? Înălţăm din umeri şi le mulţumim pentru activitatea fructuoasă?
XS
SM
MD
LG