Linkuri accesibilitate

28.08 - București: PSD se opune printr-o diversiune Legii retrocedării caselor naționalizate


Cererea adresată SRI de a se analiza impactul proprietăţii private asupra securităţii nu este decât o diversiune.





28 august 2001

Actualitatea . (Moderator: Radu Călin Cristea: reporter: Ingrid Şuşu).

PSD se opune printr-o diversiune Legii retrocedării caselor naționalizate.

Partidul Social Democrat de guvernământ riscă să-şi piardă aliaţii de guvernare (Partidul Umanist si UDMR) şi ar putea rămâne izolat pe scena politică - este de părere Partidul Naţional Liberal, care a criticat şi atacurile PSD la adresa proprietăţii private.

SRI urmează să facă o analiză privind implicaţiile Legii retrocedării caselor naţionalizate asupra securităţii naţionale, la solicitarea PSD si a Parlamentului, o iniţiativă cel puţin ciudată - susţine PNL. Valeriu Stoica, preşedintele PNL, a declarat, într-o conferinţă de presă, că retrocedarea nu face decât să mărească stabilitatea internă.

Liberalul Victor Babiuc a precizat că PSD duce acum un război împotriva retrocedărilor. În opinia lui, cererea adresată SRI de a se analiza impactul proprietăţii private asupra securităţii nu este decât o diversiune. PSD a inspirat şi o campanie în mass media, consideră Babiuc, împotriva „marilor retrocedări” spre familia regală sau fostele familii domnitoare Ghica si Sturza.

Liderul PNL Valeriu Stoica a acuzat partidul de guvernământ şi de o tendinţă de a acapara toate domeniile publice, considerând că „PSD este cuprins de febra centralismului. Cum PSD refuză orice colaborare în Parlament cu opoziţia, Stoica este de părere că social democraţii vor fi obligaţi să se coalizeze cu Partidul România Mare.
XS
SM
MD
LG