Linkuri accesibilitate

Militanții palestinieni din Fîșia Gaza au lansat cinci rachete asupra Israelului după riposta aeriană a armatei acestuia ca urmare a atentatelor de ieri din apropierea frontierei cu Egiptul


Armata israeliană a lansat atacuri aeriene asupra fâșiei Gaza după o serie de atentate ale palestinienilor asupra unor autovehicule civile în sudul Israelului, soldate cu cel puțin opt morți şi 25 de răniţi. Se relatează că în bombardamentul israelian a fost ucis liderul unei grupări armate palestiniene, un adjunct de-al lui și alți trei membri ai așa-numitului Comitet de Rezistență Populară din Gaza.
Cu câteva ore înainte, atentatorii înarmați cu pistoale si grenade au atacat autobuze cu civili în sudul Israelului, aproape de granița cu provincia egipteană Sinai. Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak a spus într-un comunicat de presă că atacurile demonstrează cât de slab își controlează Egiptul vecin teritoriul de la frontieră. Premierul isrealian Beniamin Netaniahu a promis măsuri de represalii. În cursul dimineţii armata israeliană a anunţat că 5 rachete au fost lansate în sudul Israelului de catre militanţii din Fişia Gaza.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG