Linkuri accesibilitate

13.08 - București: Congresul extraordinar al PNȚCD


Victor Ciorbea
Victor Ciorbea

Congresul formaţiunii Ciorbea nu va aduce surprize: Victor Ciorbea este singurul candidat la conducere.






13 august 2001

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; reporter: Sabina Fati).

Congresul extraordinar al PNȚCD.

Pentru ţărănişti a început săptămâna congreselor extraordinare. Contestările dintre cele două grupări rivale au continuat cu aceeaşi aprindere. În dispută a intervenit şi fostul preşedinte al PNŢCD, Andrei Marga, care a propus celor aripii Lupu-Chiriţă organizarea la congres al unui partid al reformatorilor.

De la sediul PNŢCD, corespondenta Europei Libere, Sabina Fati relatează că lupta în partid continuă. Fracţiunea Ciorbea, opusă reformatorilor lui Marga, s-a întrunit în Comitetul Naţional de conducere a partidului, forul care conduce PNŢCD între două congrese.

A fost respinsă contestaţia unor membri excluşi din partid cum ar fi Vasile Lupu sau Călin Cătălin Chiriţă. Victor Ciorbea a mai susţinut că demisia lui Andrei Marga a avut ca unic scop aruncarea partidului într-o criză profundă şi de a transforma partidul într-o anexă a partidului de guvernământ.

Pe de altă parte Andrei Marga, care nu a fost prezent la reuniune, a adresat o scrisoare partidului în care face un inventar al greşelilor comise de partid şi propune crearea unui partid al „oamenilor pricepuţi”.

Congresul formaţiunii Ciorbea nu va aduce surprize: Victor Ciorbea este singurul candidat la conducerea PNŢCD şi este susţinut de liderii tradiţionali ai partidului şi de membri săi fondatori.
XS
SM
MD
LG