Linkuri accesibilitate

„Spectacolul cu scamatori politici versați” (Hotnews)


Istoria României și Moldova (Evenimentul zilei).





Evenimentul zilei publica fara comentarii informatia ca elevii din Republica Moldova nu vor mai invata separat istoria românilor, ci acest obiect de studiu a fost inglobat in programa analitica pentru Istorie. Noua programa ar fi in concordanta cu standardele europene si cu pozitia organismelor internationale, asigura ministrul educatiei citat de Evenimentul zilei, via Unimedia. Cititorii romani se pot lamuri din scurta nota ca guvernul comunist suspendase, de asemenea, in 2006 predarea istoriei românilor, ceea ce a fost reparat in 2009, dupa venirea la putere a Aliantei pentru Integrare Europeana.

Tema viitorului premier al României apare astazi in doua comentarii. Editorialul României libere incearca de pilda sa afle in ce masura ii foloseste presedintelui Traian Basescu zvonul ca ar fi cazut la pace cu miliardarul liberal Dinu Patriciu si ca l-ar pune premier. Rezulta ca foloase ar putea avea mai degraba Patriciu, caruia ii creste cota ca om de afaceri cand este bagat in cartile politice. Basescu, la randul sau, viseaza scoaterea din joc a Uniunii Social-Liberale. Or, Dinu Patriciu este capabil, pana la un punct, sa-i extraga din PNL pe liberalii nemultumiti de politica lui Crin Antonescu, respective de asocierea cu social-democratul Victor Ponta si cu conservatorul Dan Voiculescu.

Pe site-ul Hotnews, Dan Tapalaga constata ca toata aceasta perindare de posibili prim-ministri este pura manipulare politica. Dinu Patriciu si, mai nou, fostul premier Adrian Nastase, sunt plimbati prin emisiunile de televiziune si se lasa „tamaiati”, refuzand moale postul inca nescos la licitatie, intre doua jeturi de viziune politica luminata. Pana aici, avem oarecum de a face cu oameni politici. Exista insa si un al treilea personaj, ilustru necunoscut prezentat cu insistenta drept o somitate in economie. Calin Georgescu debiteaza insa platitudini la televizor – arata Dan Tapalaga, care-l caracterizeaza drept un „Dan Puric al economiei”, bine plasat in acest „spectacol cu scamatori politici versati”.
XS
SM
MD
LG