Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: „marea majoritate a cetăţenilor R. Moldova aşteaptă ca politicienii să găsească un compromis...”
Fostul candidat comunist la primăria Chișinăului, Igor Dodon a repetat astăzi la o conferință de presă că „Iubește Moldova” și că împlinirea a 20 de ani de la adoptarea independenței este un prilej pentru politicieni să ajungă la un compromis și să iasă din criza politică. Dodon crede că Alianța pentru Integrarea Europeană și-a epuizat resursele și nu mai poate continua în formula actuală, dar a sugerat că nici în PCRM armonia nu este deplină. Relatează Alla Ceapai.

Deputatul comunist Igor Dodon a promis că începînd de astăzi în Chişinău, dar şi în toate raioanele Republicii Moldova vor fi amplasate panouri cu sloganul, „Sunt cetăţean al Republicii Moldova şi mă mîndresc cu aceasta şi 20 de ani sunt doar un început.” Acest mesaj are scopul de a sensibiliza nu doar cetăţenii, dar şi partidele parlamentare, susţine Dodon.

Premierul Vlad Filat cu Igor Dodon înaintea alegerilor pentru primăria Chișinăului

„Alianţa pentru Integrare Europeană în forma care este acum nu este funcţională şi lucru acesta îl recunosc absolut toţi, inclusiv cei din AIE. Mai departe sau politicienii vor da dovadă de maturitate politică pentru a găsi un compromis, pentru că marea majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova aşteaptă ca politicienii să găsească un compromis sau cu regret, vom avea alegeri anticipate.”

Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor din AIE, cu care am discutat, susţin că atîta timp cît există, Alianţa pentru Integrare Europeană este funcţională. Deputata PL, Corina
Corina Fusu (PL)

Fusu, menţionează că nu disfuncţiile Alianţei, ci refuzul PCRM-ului de a participa la şedinţele Parlamentului este obstacolul pentru depăşirea crizei politice.

„Ţara pe care ţi-o iubeşti mai ales dacă eşti politician se demonstrează nu prin panouri publicitare ci prin fapte. Cît priveşte dialogul cu toate partidele parlamentare suntem pentru, dar dialogul se duce în Parlament, dialogul nu se face pe panouri publicitare.”

De aceeaşi părere este şi deputata PLDM, Valentina
Liliana Palihovici

Palihovici: „Un compromis ar fi abordarea corectă a tuturor partidelor în unison în soluţionarea problemei alegerii preşedintelui, acesta ar fi compromisul. Semnarea sub o declaraţie de plasare a panourilor publicitare unui partid pentru a demonstra că un partid are mai mulţi patrioţi ca altul, nu este suficient de a schimba lucrurile şi situaţia în ţară.”

Deputata PD, Stela Jantuan, e de părere că Igor Dodon face apel la motive naţionale pentru a-şi consolida poziţiile în societate şi în interiorul partidului, dar nu pentru a soluţiona criza politică.

„Dacă el vine cu poziţia partidului comuniştilor ca un
Stela Jantuan

exponent al partidului ar fi altă situaţie, dar el vine cu poziţia proprie, că asta ar fi un compromis benefic pentru a găsi soluţia de a vota şeful statului, asta, deja cred că seamănă mai mult cu publicitate politică. Nu cred că Dodon ar fi acel element de consolidare a clasei politice în Parlament.”

Deputatul comunist, Igor Dodon, a ţinut să precizeze că această campanie nu aparţine Partidului Comuniştilor şi este una de menire socială.
XS
SM
MD
LG