Linkuri accesibilitate

6.08 - București: Încurcături legislative


Importurile au irupt, deficitul comercial a redevenit incendiar, presînd asupra cursului leului şi ridicînd nefericite probleme de finanţare.




6 august 2001

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; comentariu: Ilie Şerbănescu).

Încurcături legislative.

Una din promisiunile electorale ale PDSR, nu numai cu care se putea cîştiga voturi în rîndurile întreprinzătorilor privaţi, dar şi care dădea expresie, fără îndoială unei necesităţi în situaţia economiei romanesti, a fost aceea a îmbunătăţirii şi stabilizării cadrului legislativ al afacerilor.

Nu s-ar putea spune că după venirea la guvernare, n-ar fi existat preocupări şi nu s-ar fi făcut eforturi în această privinţă, dar, din păcate s-a pornit cu stîngul prin acordarea în mod aproape necumpătat de facilităţi pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Acestea au fost şi rămîn controversate pentru că nu este de loc sigur că discriminarea pozitivă a întreprinderilor mici şi mijlocii faţă de restul mediului de afaceri este într-adevar o abordare benefică pe termen lung, avînd în vedere că face dependent de stat acest sector deosebit de important în loc de a-l obliga să fie competitor în condiţiile pieţei.

Dar chiar şi pînă la apariţia efectelor pe termen scurt ale facilităţilor pe linia dinamizării activităţii acestor întreprinderi, guvernul Năstase a ajuns să se confrunte cu inconvenientele păţite, pentru că au mai beneficiat de facilităţi care le-au fost apoi retrase, întreprinderile mici şi mijlocii s-au repezit să profite de pe urma îndeosebi a reducerilor de taxe vamale la achiziţii din străinătate de echipamente şi materii prime. Şi au importat într-o „veselie” pentru nevoile lor şi, trebuie subliniat, şi ale altora..., făcînd oficiul de intermediari.

Importurile au irupt, deficitul comercial a redevenit incendiar, presînd asupra cursului leului şi ridicînd nefericite probleme de finanţare. [...]

Cel mai năpăstuit ajunge agentul economic roman mediu care asipra să se dezvolte, să atingă o dimensiune mai acătări, dar care nu mai beneficiază de nici o faciltate, întrucît de facilităţi se bucură ori cei mici şi foarte mici - întreprinderi cu mai puţin de 250 de salariaţi, ori cei mari, care îşi pot permite investiţii de peste 1 milion de dolari.

Din păcate, se reuşeşte astfel, prin structura facilităţilor, marea performanţă de a se rezerva capitalului autohton, care se pretinde că ar trebui apărat şi promovat şanse doar restrîngîndu-se şi segmentîndu-se pentru a se afla în zona blagoslovită cu facilităţi a întreprinderilor mici şi mijlocii.
Guvernul Năstase, pentru rezolvarea situaţiei trebuie, de fapt s-o ia de la început şi chiar dacă nu-i place o reglementare unitară, nu poate evita retractări substanţiale de la necumpătatele şi destabilizatoarele facilităţi pentru întreprinderile mici și mijlocii.
XS
SM
MD
LG