Linkuri accesibilitate

3.08 - București: Scandalul vilelor construite de poliţişti


Presa a furnizat informaţii despre vile mari şi afaceri prospere ale unor poliţişti dar anchetele trenează.





3 august 2001

Actualitatea. (Moderator: Liana Ionescu; reporter Radu Stănescu).

Scandalul vilelor construite de poliţişti.

Ancheta internă declanşată de Ministerul de interne privind averile poliţiştilor, bate pasul pe loc. La o lună de la începerea anchetei nu a fost dat afară nici un poliţist..., cu toate că presa a prezentat fotografii cu vilele poliţiştilor din diverse judeţe. De la Oradea relatează Flont Ciucaş:

O delegaţie specială verifică dacă declaraţiile de avere ale angajaţilor poliţiei Bihor şi ale vameşilor de la Oradea corespund cu realitate. Presa a furnizat informaţii despre vile mari şi afaceri prospere ale unor poliţişti.

Primul este adjunctul şefului inspectoratului, colonelul Leontin Silaghi care are în construcţie o vilă evaluată la 50 de mii de dolari. Fostul şef al secţiei anticorupţie este prin soţia sa proprietarul unei vile de 50 de mii de dolari, al unui abator, al unui magazin şi a trei maşini de marcă străină.

Şi la Iași ancheta trenează deşi se ştie că Mircea Artenie, comandantul poliţiei judeţene, are şi el o vilă. La Cluj, ancheta s-a prelungit cu o lună. Pe lista poliţiştilor cercetaţi figurau iniţial zece nume, între timp s-au adăugat alte șapte nume noi.

Lia Lucia Epure de la Timişioara transmite că şi acolo „campania viele poliţiştilor este în plină desfăşurare...; la poliţia Timiş au fost contabilizate 25 de cazuri , respectiv 25 de proprietăţi imobiliare exorbitante ...

Prima fază a anchetei se va încheia în scurt timp dar poliţiştii ar putea să scape fără nici o penalizare pentru că dosarele vor lua „greul drum al tribunalelor”.
XS
SM
MD
LG